Δύο τεχνικές για το ρέψιμο του μωρού.
Κάθε φορά που το μωρό τρώει καταπίνει αέρα. Αυτός ο αέρας δίνει στο μωράκι σας την ψευδαίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να μην θέλει να φάει περισσότερο, του προκαλεί αέρια, ενώ καμιά φορά το αναγκάζει να βγάλει μια ποσότητα γάλακτος. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγετε τα παραπάνω περιστατικά είναι σημαντικό να βάζετε το μικρούλι σας να ρεύεται.
Πόσο συχνά;
Τους πρώτους μήνες βάζετε το ζουζουνάκι σας χρειάζεται να ρευτεί στη μέση και στο τέλος κάθε γεύματος. Μετά τους τέσσερεις μήνες θα ήταν καλό να το βάζετε να ρεύεται πιο τακτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ειδικά αφού έχει πιει 60 με 90ml από το μπιμπερό ή κάθε φορά που αλλάζετε στήθος. Ωστόσο, εάν το μωράκι σας μετά την διακοπή δυσκολεύεται να ξαναφάει, περιμένετε μέχρι το τέλος του γεύματος για να το βάλλετε να ρευτεί.
1η Τεχνική:
- Σκεπάστε τον ώμο σας με μία πετσέτα και γείρετε το προσωπάκι του μωρού προς τα εκεί.
- Τρίψτε απαλά την πλατούλα του σχηματίζοντας μικρούς κύκλους.
- Εάν το μωρό δεν καταφέρει να ρευτεί, τότε χτυπήστε μαλακά την πλατούλα του από το ποπουδάκι του μέχρι τις ωμοπλάτες.
- Συνεχίστε να εφαρμόζετε εναλλάξ τα βήματα 2 και 3 για 5 λεπτά. Εάν δεν δείτε αποτέλεσμα, μην ανησυχείτε. Πιθανόν να μην έχει καταπιεί πολύ αέρα.
2η Τεχνική:
- Καθίστε σε μια καρέκλα έχοντας το μωρό στην ποδιά σας και την πλατούλα του γυρισμένη προς τα εσάς.
- Κρατήστε με το ένα σας χέρι το στήθος του μωρού (στο ίδιο χέρι κρατήστε και μια πετσέτα) και με τα άλλο ακουμπήστε την πλατούλα του στηρίζοντας το κεφαλάκι και τον λαιμό με τα ακροδάχτυλά σας.
- Γύρτε το μωρό μπρος τα εμπρός και χρησιμοποιήστε τα ακροδάχτυλά του χεριού που κρατά το στήθος του για να στηρίξετε τώρα το κεφαλάκι του.
- Κάντε με το ελεύθερό σας χέρι μικρούς κύκλους στην πλατούλα του.
- Εάν δεν καταφέρει να ρευτεί, τότε χτυπήστε μαλακά την πλατούλα του από το ποπουδάκι του μέχρι τις ωμοπλάτες.
- Συνεχίστε να εφαρμόζετε εναλλάξ τα βήματα 4 και 5 για 5 λεπτά. Εάν δεν δείτε αποτέλεσμα, μην ανησυχείτε. Πιθανόν να μην έχει καταπιεί πολύ αέρα.