Ανακούφιση από τον πόνο στα ούλα

Ανακούφιση από τον πόνο στα ούλα

Πέντε τρόποι για να ανακουφίσετε τον πόνο στα ούλα όταν βγάζει νέα δοντάκια

Η περίοδος που βγάζει δοντάκια μπορεί να είναι ολίγον τι μαρτυρική για το μωρό σας, καθώς η πίεση στα ούλα προκαλεί πόνο. Για να το ανακουφίσετε δοκιμάστε πέντε απλούς τρόπους έως ότου τα νέα δόντια κάνουν την εμφάνισή τους.

Δάγκωμα. Όταν τα δοντάκια αρχίζουν να ξεπροβάλλουν, η πίεση στα ούλα είναι ένα καλό αντίδοτο στον πόνο, επομένως το να δαγκώνει κάτι το ανακουφίζει αρκετά. Τα πλαστικά παιχνίδια, τα μασητικά βιβλία και, φυσικά, οι κρίκοι οδοντοφυΐας που έχουν μείνει για λίγη ώρα στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη!), κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εναλλακτικά, βοηθητικό είναι και ένα παγωμένο αντικείμενο που θα «μουδιάζει» ελαφρώς τα ούλα, μειώνοντας τον πόνο. Δοκιμάστε λόγου χάρη να του δώσετε να «μασήσει» μια παγωμένη πετσέτα.

Τριβή. Ανακουφιστικό, σε περίπτωση που το δοντάκι είναι ακόμα βαθειά και δεν έχει σκάσει μύτη, μπορεί να είναι επίσης να τρίψετε ελαφρά με το δάχτυλό σας τα ούλα του. Αρχικά, μπορεί να αντιδράσει αρνητικά γιατί ίσως πονέσει, αλλά η πίεση που θα ασκήσετε θα φέρει γρήγορα ανακούφιση.

Παγωμένο ρόφημα. Eάν το μωράκι σας έχει ξεκινήσει τις στερεές τροφές, ανακούφιση μπορεί να του προσφέρει και το δροσερό νερό.  

Παγωμένο φαγητό. Αντί για κρέμα που έχετε ζεστάνει ή έχετε διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου, προτιμήστε παγωμένο γιαούρτι με αλεσμένα φρούτα – αν φυσικά το έχετε εισάγει ήδη στη διατροφή του. 

 

Η ακεταμυνοφαίνη ή ιμπουπροφαίνη για βρέφη, βοηθούν στην προσωρινή ανακούφιση του πόνου καθώς λειτουργούν ως τοπικά αναισθητικά της στοματικής κοιλότητας. Προσοχή να μην υπερβαίνετε την δοσολογία όπως αυτή συνιστάται από τον γιατρό του.