«Φορέστε» το μωρό σας ακόμα και στη ζέστη

«Φορέστε» το μωρό σας ακόμα και στη ζέστη

Είναι ασφαλές να μεταφέρετε το μωρό σας σε σλινγκ ή μάρσιπο όταν κάνει ζέστη;

Αναρωτιέστε μήπως το να μεταφέρετε το μωρό σας σε σλινγκ ή μάρσιπο δεν ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω ζέστης; Αν το κάνετε σωστά δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! Επειδή η θερμοκρασία του σώματός σας ρυθμίζει και αυτή του μικρού σας, για να τη διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα κι έτσι να το μεταφέρετε πάνω σας χωρίς πρόβλημα, ακολουθήστε απλά τις παρακάτω τεχνικές.

Ντυθείτε σύμφωνα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.Προτιμήστε ελαφριά βαμβακερά ή λινά ρούχα και ντύστε ανάλογα και το μωρό σας. Αν έχει πολλή ζέστη μπορείτε να του φορέσετε μόνο την πάνα του.

Πίνετε πολύ νερό.Αφενός θα σας ενυδατώνει και θα διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός σας σε φυσιολογικά επίπεδα, αφετέρου θα διατηρήσει το απόθεμα μητρικού γάλακτος αν θηλάζετε.

Αναζητήστε σκιά. Φροντίστε να βρίσκεστε σε σκιερό μέρος και να φοράτε καπέλο στο μωρό σας. Αν το μικρό σας είναι πάνω από 6 μηνών εφαρμόστε βρεφικό αντηλιακό.

Ενυδατώστε το μωρό σας. Θηλάστε το πιο συχνά από το συνηθισμένο και εάν έχει ξεκινήσει στερεές τροφές κουβαλήστε μαζί σας και νερό.

Μερικές σταγόνες νερό.Αν πρέπει οπωσδήποτε να βγείτε έξω ενώ οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, έχετε μαζί σας ένα βαποριζατέρ με νερό για να ρίχνετε πάνω σας αλλά και στο μωρό σας όταν ζεσταίνεστε πολύ.

Χρησιμοποιήστε το σωστό σλινγκ ή μάρσιπο. Χρησιμοποιήστε σλινγκ με δαχτυλίδι από ελαφρύ και βαμβακερό ύφασμα ή μάρσιπο για μεγαλύτερα μωρά από μαλακό υλικό.