Σήμερα θα φάμε μοσχαράκι!

Σήμερα θα φάμε μοσχαράκι!

Τι επιλογές έχετε όταν αποφασίσετε να μαγειρέψετε μοσχαράκι

Μαγειρευτό στην κατσαρόλα, ψητό στα κάρβουνα ή στο γκριλ, το μοσχαρίσιο κρέας σπάνια λείπει από το οικογενειακό μενού. Άλλωστε υπάρχουν τόσα διαφορετικά κομμάτια κρέατος και τόσοι τρόποι μαγειρέματος ή συνδυασμοί με άλλα τρόφιμα που αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή. Όσον αφορά στη διατροφική του αξία περιέχει σίδηρο, ψευδάργυρο, λιπαρά οξέα ω-3, βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνη. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή σιδήρου για το μωρό σας και μπορεί να εισαχθεί στη διατροφή του από τους 8 μήνες. Τι επιλογές έχετε;

Ωμοπλάτη. Το κρέας είναι σκληρότερο σε εκείνο το σημείο και το αργό μαγείρεμα είναι ιδανικό για να μαλακώσει. Επιλέξτε να το σιγοβράσετε στην κατσαρόλα ή να τη σιγοψήσετε και θα περνάτε λιγότερο χρόνο στην κουζίνα, πράγμα που σας διευκολύνει αν έχετε μωρό ή νήπιο.

Κόντρα φιλέτο.Τα φιλέτα είναι μαλακά κομμάτια κρέατος και για αυτό είναι και πιο ακριβά από άλλα μέρη μοσχαρίσιου κρέατος. Το κομμάτι αυτό σερβίρεται ως μπριζόλα στα κάρβουνα ή στο φούρνο ή ως κομματάκια μαγειρεμένα σε δυνατή φωτιά.

Μπριζόλες με κόκαλο.Οι γνωστές σε όλους μπριζόλες με κόκαλο προτιμούνται από τους περισσότερους εξαιτίας της ιδιαίτερης γεύσης που δίνει το κόκαλο στο κρέας. Προορίζονται για ψητά της ώρας.

Κότσι.Είναι κρέας από το πάνω τμήμα του ποδιού και χρειάζεται αργό μαγείρεμα για να μαλακώσει. Επίσης ιδανικό για πολυάσχολες μαμάδες

Σπάλα.Δημοφιλής επιλογή και σε καλή τιμή, η σπάλα είναι ιδανική για να τη μαρινάρετε και να την ψήσετε στο γκριλ.

Φιλέτο.Είναι ιδιαίτερα μαλακό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος με λίγη περιεκτικότητα σε λίπος που θα το βρείτε σε υψηλότερη τιμή από το κόντρα φιλέτο ή τις μπριζόλες.

Στήθος.Προέρχεται από σημεία κοντά στο πόδι και χρειάζεται αργό μαγείρεμα για να μαλακώσει. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή κορν μπιφ.

Osso Bucco.Είναι κομμάτι από το πόδι του μοσχαριού με το κόκαλο και το μεδούλι. Ιδανικό για αργό μαγείρεμα ενώ συνοδεύεται άριστα από λαχανικά ή μακαρόνια.

Extra tip

Μπορεί να ξετρελαίνεστε για μπριζόλες, αλλά το μωρό σας χρειάζεται μαλακή τροφή που να μπορεί να πολτοποιηθεί. Επομένως επιλέξτε τα πιο ζουμερά και πιο μαλακά κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος.