Υφασμάτινη Πάνα: Οδηγίες αλλαγής!

Αλλάζοντας την υφασμάτινη πάνα

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή της υφασμάτινης πάνας

Η αλλαγή της πάνας του θα γίνει πολύ σύντομα συνήθεια και οι κινήσεις που απαιτούνται μετά από μικρό χρονικό διάστημα σχεδόν αυτοματοποιημένα. Ακόμα και αν επιλέξετε για το μωρό σας υφασμάτινες πάνες, η διαδικασία είναι εξίσου εύκολη με την αλλαγή πάνας μιας χρήσης, μιας και πλέον δεν χρειάζεται να τις διπλώνετε ή να τις στερεώνετε με παραμάνες. Ας δούμε βήμα προς βήμα την αλλαγή υφασμάτινης πάνας.

  1. Πριν αλλάξετε την πάνα του βεβαιωθείτε ότι έχετε κοντά σας όλα όσα χρειάζεστε, όπως μια καθαρή πάνα, υφασμάτινο ένθετο για extra απορροφητικότητα, κρέμα, μαντηλάκια καθαρισμού ή πετσέτα και λίγο νερό.
  2. Ξαπλώστε το μωρό σας στην αλλαξιέρα ή σε ένα σεντόνι πάνω στο κρεβάτι και απασχολήστε το με ένα παιχνίδι ή κάποιο άλλο αντικείμενο αν είναι ανήσυχο. Φροντίστε να το κρατάτε πάντα με το ένα σας χέρι.   
  3. Αφαιρέστε τη βρώμικη πάνα. Επειδή η επαφή με τον αέρα μπορεί να το κάνει να ουρήσει, κρατήστε την πάνα κοντά ή χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι πανί. Σκουπίστε με το μπροστινό τμήμα της πάνας τον ποπό του και στη συνέχεια τυλίξτε την πάνα.
  4. Απαλά καθαρίστε τον ποπό του με ειδικά μαντηλάκια ή με ένα μουσκεμένο πανάκι. Βάλτε κρέμα για το σύγκαμα, προσέχοντας να την εφαρμόζετε με φορά από μπροστά προς τα πίσω για να αποφύγετε μολύνσεις.
  5. Τοποθετήστε μια καθαρή πάνα κάτω από το ποπουδάκι του και, εάν χρησιμοποιείτε υφασμάτινα ένθετα τοποθετήστε τα και αυτά ανάμεσα στο μωρό και την πάνα. Κουμπώστε τη χρησιμοποιώντας τις ταινίες χρατς ή τις κόπιτσες. Πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε περίεργα διπλώματα ή παραμάνες.
  6. Όταν ντύσετε το μωρό σας, τοποθετήστε το σε ένα ασφαλές μέρος για να πλύνετε τα χέρια σας και να προετοιμάσετε την πάνα για καθάρισμα.
  7. Ρίξτε το περιεχόμενο της βρώμικης πάνας μέσα στην λεκάνη και φυλάξτε την σε αεροστεγή κάδο μέχρι την στιγμή που θα την πλύνετε. Δείτε λεπτομερείς οδηγίες πλύσης εδώ.

Extra tips

  • Όταν ταξιδεύετε, φροντίστε να έχετε μαζί σας αρκετές πάνες, ειδικά καλύμματα, κρέμα για το σύγκαμα αλλά και πλαστικές σακούλες.
  • Θα χρειαστεί να αλλάζετε πιο συχνά τις υφασμάτινες πάνες (6-7 αλλαγές κατά μέσο όρο) συγκριτικά με τις πάνες μιας χρήσης.     

Ενημερωθείτε για τα συν και τα πλην της χρήσης της υφασμάτινης πάνας στο άρθρο μας «Υφασμάτινη πάνα VS Πάνα μιας χρήσης».