Προετοιμασία Βρεφικού Δωματίου: 10 Do’s & Don’ts

Προετοιμασία Βρεφικού Δωματίου: 10 Do’s & Don’ts

10 πολύτιμα μυστικά για να δημιουργήσετε ένα άνετο και ασφαλές βρεφικό δωμάτιο.

Ετοιμάζεστε να φτιάξετε μια ζεστή βρεφική φωλίτσα αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ακολουθούν 10 dosκαι donts που θα του εξασφαλίσουν άνεση και ασφάλεια.

Do. Βάψτε τους τοίχους στο χρώμα της επιλογής σας ή κολλήστε την ταπετσαρία πολύ πριν την άφιξη του μωρού σας στο σπίτι. Είναι σημαντικό να υπάρχει χρόνος για να στεγνώσει η μπογιά και να αεριστεί καλά το δωμάτιο.

Dont. Μην κολλήσετε στους τοίχους αυτοκόλλητα παρά μόνο αφού μπουν τα υπόλοιπα έπιπλα. Δεν θέλετε το διακοσμητικό να κρυφτεί επειδή δεν είχατε υπολογίσει καλά το μέγεθος των επίπλων.

Do. Φροντίστε να αγοράσετε κουρτίνες ή περσίδες που να κρατούν μακριά το φως του ήλιου. Έτσι το μωρό σας θα κοιμάται καλύτερα! Ωστόσο, βρείτε χώρο για ένα φωτάκι νυχτός για να θηλάζετε στο ημίφως αλλά και να μπορείτε να ελέγξετε το μωρό σας χωρίς να το ξυπνήσετε.

Do. Ελέγξτε την κούνια για να αποφύγετε τυχόν κινδύνους. Επιβεβαιώστε ότι τα κάγκελα δεν έχουν μεγάλο κενό μεταξύ τους και ότι το στρώμα εφαρμόζει απόλυτα.

Διαβάστε ακόμα: «Βρεφικό δωμάτιο: Μικρά μυστικά ασφαλείας!»

Dont.  Βγάλτε εκτός κούνια αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία στο μικρό σας, όπως μαξιλάρια, αρκουδάκια και σφήνες.

Dont. Μην προτιμήσετε μοκέτα για το πάτωμα του παιδικού δωματίου αλλά ένα μεγάλο χαλί που είναι εύκολο να το αφαιρέσεις και να το καθαρίσεις. Μετά την τοποθέτηση χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης για να το κρατήσετε σταθερό στο πάτωμα

Δείτε την πρωτοποριακή συλλογή χαλιών που πλένονται στο πλυντήριο εδώ.

Do. Υπολογίστε πόσους αποθηκευτικούς χώρους  χρειάζεστε και κατόπιν προσθέστε κι άλλους. Τις περισσότερες φορές οι γονείς υποτιμούν το πόσα πράγματα τελικά χρειάζεται ένα μωρό.

Do. Αποφασίστε που θα αλλάζετε πάνες και αποθηκεύστε εκεί όλα τα απαραίτητα (πάνες, μαντηλάκια, κρέμες κοκ.). Θα πρέπει να μπορείτε να φτάσετε τα πάντα ενώ κρατάτε το μωρό με το ένα σας χέρι.

Do. Φροντίστε να δημιουργήσετε και μια αναπαυτική γωνιά για εσάς. Θα περάσετε πολλές ώρες στο δωμάτιο θηλάζοντας, νανουρίζοντας ή προσέχοντας το μωρό όσο παίζει.

Dont. Μην τοποθετήσετε έπιπλα κοντά στο παράθυρο και χρησιμοποιήστε κλειδαριές για τα παράθυρα. Καλύψτε όλες τις πρίζες και τοποθετήστε αναστολείς πόρτας. Τέλος, κόψτε όλα τα κορδόνια που μπορεί να κρέμονται (π.χ. από κουρτίνες ή περσίδες).

Μην ξεχνάτε! Για τους πρώτους 6 μήνες το μωρό θα πρέπει να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.