Περιποίηση μετά το μπάνιο

Περιποίηση μετά το μπάνιο

Τι χρειάζεται το μωρό σας αμέσως μετά το μπάνιο

Πλένετε, σκουπίζετε, τελειώνετε. Ή μήπως όχι ακριβώς έτσι; Αφού τυλίξετε το μωρό σας στο μπουρνούζι του μετά τα διασκεδαστικά πλατσουρίσματα στην μπανιέρα του και πριν το βάλετε στην κούνια του για να απολαύσει τον βραδινό του ύπνου, μεσολαβεί το στάδιο που αφορά στην περιποίησή του μετά το μπάνιο. Πριν αναρωτηθείτε τι μπορεί να χρειάζεται ένα μωρό μετά το μπάνιο του διαβάστε την παρακάτω λίστα.

Επειδή τα μωρά χάνουν πολύ γρήγορα θερμότητα μετά το μπάνιο φροντίστε να έχετε δίπλα σας το μπουρνούζι ή την πετσέτα του για να το τυλίξετε απευθείας. Επιλέξτε μάλιστα ένα μπουρνούζι με κουκούλα (καθώς χάνει την περισσότερη θερμότητα από το κεφαλάκι του) ή τυλίξτε τα μαλλιά του με μια ξεχωριστή πετσέτα. Επίσης αν σκοπεύετε να βάλετε το μωρό σας για ύπνο, μεριμνήστε για χαμηλό φωτισμό και απουσία έντονων ήχων στον χώρο που το ντύνετε για να μπαίνει σιγά – σιγά στο κλίμα. 

Ξαπλώστε το μικρό σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και στεγνώστε το καλά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πτυχές, στην περιοχή που καλύπτει η πάνα και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μπορεί να φυλακίσει υγρασία προκαλώντας ερεθισμό στο δέρμα.

Μετά το μπάνιο είναι η ιδανική στιγμή για να ενυδατώσετε το δερματάκι του με κάποια βρεφική κρέμα ή για να εφαρμόσετε στην περιοχή της πάνας κρέμα για το σύγκαμα. Αποφύγετε την βρεφική πούδρα καθώς μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό εξαιτίας φραγής των πόρων του δέρματος και φροντίστε η κρέμα που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει αρώματα όπως και άλλα βλαβερά συστατικά που θα δείτε στο άρθρο μας «Συστατικά προς αποφυγή σε βρεφικά προϊόντα ».  

Αυτή επίσης είναι μια καλή στιγμή για βρεφικό μανικιούρ! Τα νυχάκια του μωρού σας είναι πιο μαλακά μετά το μπάνιο, επομένως μπορείτε πιο εύκολα να τα κόψετε με τη βοήθεια ενός νυχοκόπτη (ιδανικά θα πρέπει να έχετε αρκετό φως στο δωμάτιο για να βλέπετε τα μικροσκοπικά του νυχάκια, επομένως φροντίστε να τα περιποιηθείτε όταν δεν θα έχετε κάνει ατμόσφαιρα για ύπνο). Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες στο άρθρο μας «Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του μωρού σας ».

Πριν του βάλετε το κορμάκι για τον ύπνο, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ, φροντίζοντας η θερμοκρασία του δωματίου να είναι ιδανική για να μην κρυώνει. Το μασάζ πριν τον ύπνο θα το χαλαρώσει και θα κάνει πιο ομαλή τη μετάβαση στον κόσμο των ονείρων. Πώς θα κάνετε μασάζ στο μωρό σας; Διαβάστε το άρθρο μας «Ώρα για μασάζ » και ξεκινήστε την εξάσκηση.