Κάντε χώρο για το μωρό σας!

Κάντε χώρο για το μωρό σας!

Οργανωθείτε για να ετοιμάσετε το καινούργιο δωμάτιο του μωρού σας

Θα χρειαστεί να οργανώσετε τόσα πράγματα καθώς η ημερομηνία του τοκετού πλησιάζει που πιθανόν το καινούργιο δωμάτιο του μωρού σας να παραμείνει τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων. Εξάλλου τους 6 πρώτους μήνες συνίσταται να εγκαταστήσετε την κούνια του στο δικό σας υπνοδωμάτιο για να είναι πιο εύκολος ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και για να το ακούτε πιο γρήγορα όταν κλαίει ή είναι ανήσυχο. Μετά τους 6 μήνες μπορείτε να το μεταφέρετε στον δικό του χώρο. Αν παρόλα αυτά θέλετε να είστε από νωρίς προετοιμασμένοι δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  • Αν υπάρχει ένα δωμάτιο προορισμένο για το μωρό το οποίο μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσατε ως αποθήκη, αρχίστε να ξεδιαλέγετε τα αντικείμενα που πραγματικά χρειάζεστε και χαρίστε ή ανακυκλώστε τα υπόλοιπα. Διερευνήστε σε ποια σημεία του σπιτιού θα ήταν καλύτερο να αποθηκεύσετε όσα έμειναν.
  • Απομακρύνετε παλιές μοκέτες ή χαλιά από το καινούργιο δωμάτιο του μωρού. Αν χρειάζεται να βάψετε τους τοίχους επιλέξτε ένα οικολογικό χρώμα που δεν περιλαμβάνει μόλυβδο. Φροντίστε επίσης να έχει φύγει τελείως η μυρωδιά της μπογιάς πριν βάλετε το μωρό σας στο δωμάτιο. Ένας υγραντήρας είναι χρήσιμος για να διατηρεί την υγρασία στο δωμάτιο στα σωστά επίπεδα.

Βρεφικό δωμάτιο

  • Αν το δωμάτιο του πρωτότοκού σας είναι αρκετά μεγάλο, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές για να το μοιραστούν και τα δύο σας παιδιά. Αν το πρωτότοκό σας πρέπει να μετακομίσει σε καινούργιο δωμάτιο, φροντίστε να κάνετε τη μετάβαση αρκετά νωρίς ώστε να συνηθίσει στην αλλαγή. Διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπο από τη μια με την έλευση του μωρού σας στο σπίτι και από την άλλη με την αναγκαστική μετακόμιση σε άλλο χώρο, γεγονός που ενδέχεται να του προκαλέσει δυσφορία. 
  • Μειώστε το θόρυβο του δρόμου. Αν το δωμάτιο του μωρού σας βρίσκεται δίπλα σε πολυσύχναστο δρόμο, καλύψτε το θόρυβο εγκαθιστώντας συσκευή λευκού θορύβου (θα βρείτε μέσω internet από το εξωτερικό) ή βάζοντας λευκούς θορύβους να παίζουν στον υπολογιστή σας (στο youtube θα βρείτε αρκετά ηχητικά αρχεία αναζητώντας τα ως white noise και white noise for babies κάποια από τα οποία διαρκούν έως και 10 ώρες!).
  • Καθαριότητα. Καθαρίζετε τα έπιπλα με σφουγγάρι και νερό ή με ένα πανί για τη σκόνη και μην χρησιμοποιείτε επικίνδυνα, τοξικά απορρυπαντικά και καθαριστικά.

Δείτε ακόμα πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο εδώ και πώς να το οργανώσετε καλύτερα εδώ. Τέλος, δείτε εδώ τι θα χρειαστεί να αγοράσετε ώστε να το εξοπλίσετε σωστά και ολοκληρωμένα.