Ισχυρός δεσμός και με το μπιμπερό

Ισχυρός δεσμός και με το μπιμπερό

Πώς θα ισχυροποιήσετε τον δεσμό με το μωρό σας όταν το ταΐζετε με μπιμπερό

Ο μητρικός θηλασμός επιταχύνει το δεσμό μεταξύ της μητέρας και του μωρού κάνοντάς τον πιο ισχυρό σε σχέση με το τάισμα με το μπιμπερό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν έχετε αναγκαστεί ή επιλέξει το μπιμπερό θα χάσετε την ευκαιρία να δεθείτε με το μικρό σας. Αρκεί να ανακαλύψετε τον σωστό τρόπο.

Ανασηκώστε την μπλούζα σας. Το τάισμα με το μπιμπερό μειώνει τη συχνότητα επαφής δέρμα με δέρμα με το μωρό σας που είναι ευεργετική όχι μόνο για το δεσμό σας αλλά και για την υγεία του. Επομένως για να κερδίσετε έδαφος δοκιμάστε να ανασηκώνετε την μπλούζα σας ή να ξεκουμπώνετε το πουκάμισό σας και να το ακουμπήσετε πάνω στο γυμνό σας δέρμα καθώς το ταΐζετε.

Αποφύγετε το ντους με αφρόλουτρο με έντονο άρωμα. Η φυσική μυρωδιά του σώματός σας βοηθάει το νεογέννητο να σας αναγνωρίσει και κατά τη διάρκεια του ταΐσματος να χαλαρώσει. Ακόμα λοιπόν και αν το ταΐσετε αφού κάνετε μπάνιο, φροντίστε να αποφύγετε τα έντονα αρωματικά αφρόλουτρα και το αποσμητικό για να μην αλλοιωθεί η φυσική μυρωδιά του δέρματός σας.

Κοιτάξτε το στα μάτια. Καθώς θηλάζετε το μωρό σας η απόσταση των προσώπων σας είναι ιδανική για να εστιάζει το βλέμμα του σε εσάς. Φροντίστε λοιπόν να έχετε την ίδια απόσταση καθώς το ταΐζετε με το μπιμπερό για να του δώσετε τη δυνατότητα να σας κοιτάζει στα μάτια.

Μιλήστε του. Η ώρα του ταΐσματος είναι ιδανική για να μιλήσετε ή να τραγουδήσετε στο μωρό σας. Ο ήχος της φωνής σας είναι καθησυχαστικός για εκείνο και αυτή η μορφή επικοινωνίας ένας ακόμα μέσο για να ισχυροποιήσετε τον δεσμό σας.

Ταΐστε το όταν το ζητάει. Είναι γεγονός πως το μωρό σας θα δεθεί πιο γρήγορα μαζί σας όταν ανταποκρίνεστε άμεσα στις ανάγκες του. Όταν λόγου χάρη εμφανίζεστε με το μπιμπερό όταν αντιληφθείτε τα πρώτα σημάδια πείνας, εκείνο μαθαίνει να σας εμπιστεύεται.  

Αλλάξτε χέρια καθώς το ταΐζετε. Αλλάζοντας το χέρι με το οποίο το κρατάτε καθώς το ταΐζετε, αφενός θα του προσφέρετε μια νέα οπτική του προσώπου σας και αφετέρου θα ξεκουράσετε το άλλο χέρι και την πλάτη σας. 

Αφοσιωθείτε στο τάισμα.Ίσως θεωρείτε πως οι στιγμές του ταΐσματος αποτελούν ευκαιρία για να κάνετε κάτι άλλο, π.χ. να δείτε τηλεόραση. Οτιδήποτε όμως σας αποσπά την προσοχή από εκείνο, δημιουργεί μια χαμένη ευκαιρία για να επικοινωνήσετε μαζί του και να έρθετε πιο κοντά του.