Κόψτε τα νυχάκια του εύκολα

Κόψτε τα νυχάκια του εύκολα

Αν σας αγχώνει το κόψιμο των νυχιών ακολουθήστε μερικά πολύτιμα tips

Στη σκέψη ότι πρέπει να του κόψετε τα νυχάκια σας πιάνει πανικός. Όσο και αν αγχώνεστε το πιθανότερο είναι πως μετά τις δυο τρεις πρώτες φορές, οι επόμενες θα μοιάζουν παιχνιδάκι. Μέχρι τότε και πριν πιάσετε για πρώτη φορά τον νυχοκόπτη ακολουθήστε κάποια βοηθητικά βήματα για εύκολη περιποίηση.   

Βεβαιωθείτε ότι τα νύχια του χρειάζονται κόψιμο. Αρχικά βεβαιωθείτε ότι τα νυχάκια έχουν μεγαλώσει αρκετά και χρειάζονται πράγματι κόψιμο. Αν δεν είστε σίγουροι κοιτάξτε τα δαχτυλάκια του από το πλάι. Αν βλέπετε τα νύχια να ξεχωρίσουν ξεκάθαρα από την άκρη των δαχτύλων τότε μπορείτε να προχωρήσετε.

Επιλέξτε ένα απλό νυχοκόπτη. Ένας απλός νυχοκόπτης για μωρά και μια μαλακή λίμα είναι ό,τι εξοπλισμός χρειάζεστε για να περιποιηθείτε τα νυχάκια του μωρού.

Επιλέξτε το σωστό χρόνο. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για να του κόψετε τα νυχάκια του είναι αμέσως μετά το μπάνιο, αφού είναι αρκετά μαλακά. Ωστόσο, εάν το μικρό σας είναι ανήσυχο, αφήστε το να ηρεμήσει και κόψτε του τα νύχια ενώ κοιμάται.

Κόψτε τα σε σημείο με φως.Είναι τόσο μικροσκοπικά που θα χρειαστείτε αρκετό φως για να τα περιποιηθείτε, συνεπώς φροντίστε είτε να είστε δίπλα σε ένα παράθυρο είτε κάτω από μια λάμπα.

Κόψτε με προσοχή.Πιάστε το κάθε δάχτυλο και τραβήξτε ελαφρά προς τα κάτω την άκρη του δαχτύλου ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο νυχοκόπτης πιάνει μόνο το νύχι που περισσεύει.

Προσοχή στις γωνίες. Βεβαιωθείτε ότι δεν κόβετε μόνο την κορυφή αλλά και τις γωνίες του νυχιού δεξιά και αριστερά, διαφορετικά έχετε κάνει τη μισή δουλειά.

Αποδεχτείτε τα ατυχήματα.Όσο και αν σας αγχώνει η διαδικασία είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρετε από την πρώτη φορά. Ωστόσο ακόμα και αν κάποια στιγμή το τραυματίσετε ελαφρά επειδή κούνησε απότομα το χεράκι του δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Αν βγάλει λίγο αίμα πλύνετε τα δαχτυλάκι του με νερό και σαπούνι και ασκήστε πίεση ώστε να σταματήσει.