Καλά κρυμμένα μυστικά για άνετα οικογενειακά ταξίδια

Καλά κρυμμένα μυστικά για άνετα οικογενειακά ταξίδια

Κάντε τα ταξίδια με το νήπιο ή το μωρό πιο εύκολα και πιο απολαυστικά

Η σωστή οργάνωση και οι «έξυπνες» επιλογές στο ταξίδι, θα κάνουν οποιαδήποτε διαδρομή με οποιοδήποτε μέσο πολύ πιο εύκολη για εσάς και το μικρό σας. Με μια μικρή βοήθεια από την παρακάτω λίστα θα απολαμβάνετε τις εξορμήσεις σας με το λιγότερο δυνατό άγχος και δίχως δυσκολίες, τουλάχιστον μέχρι να βρείτε τους δικούς σας οικογενειακούς ρυθμούς και στα ταξίδια. 

Επιλέξτε τη σωστή ώρα πτήσης. Παρόλο που και μόνο η σκέψη να έχετε το μωρό σας στο αεροπλάνο σας προκαλεί άγχος, όλα θα είναι πιο εύκολα αν προγραμματίστε να ταξιδέψετε τις ώρες που συνήθως κοιμάται ή τις ώρες κοντά στο φαγητό ώστε να είναι απασχολημένο. Άλλωστε θα έχετε διαπιστώσει ποιες ώρες τις ημέρας το μικρό σας είναι πιο χαλαρό και ξεκούραστο και ποιες κουράζεται εύκολα ή γκρινιάζει. Φυσικάθααποφύγετετιςδεύτερες. Αν πάλι το μωρό σας δεν κοιμάται εύκολα, αποφύγετε να ταξιδέψετε τις ώρες που συνήθως κοιμάται, μιας και είναι πιθανό να μην καταφέρει να κλείσει μάτι.  

Κάντε μια έρευνα στις επιλογές μετακίνησης. Σημαντικό είναι να ξέρετε πώς θα μετακινηθείτε όταν θα φτάσετε λόγου χάρη στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι του προορισμού σας. Πώς είναι η περιοχή; Τι επιλογές μετακίνησης έχετε; Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες ταλαιπωρίας. 

Ανακαλύψτε μέρη για να τρέξει. Αν το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία, αξιοθέατα και εστιατόρια, χωρίς πολλή δράση, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα σε πάρκα ή μεγάλους χώρους για να κινηθεί το μικρό σας, να τρέξει, να περπατήσει και γενικότερα να αποβάλλει τη συσσωρευμένη του ενέργεια.  

Επιλέξτε σωστά τον χώρο διαμονής. Αν πρόκειται να κάνετε πολυήμερες διακοπές, είναι πιο άνετο να επιλέξετε έναν χώρο τύπου διαμέρισμα, ώστε το μικρό σας να έχει το δικό του δωμάτιο για να μπορείτε λόγου χάρη να ασχολείστε με κάτι άλλο όσο εκείνο παίρνει τον ημερήσιο του υπνάκο.

Πάρτε μαζί σας εφόδια για το φαγητό του. Ένα πλαστικό ποτηράκι, ένα πιάτο, δύο πλαστικά κουτάλια και δυο δοχεία είναι αρκετά για να ταΐζετε το μικρό σας οπουδήποτε ακόμα και αν τα μέρη που επισκέπτεστε δεν είναι φιλικά για τα παιδιά (π.χ. δεν έχουν ειδικά μαχαιροπίρουνα ή φαγητά). Απλά τα πλένετε όταν επιστρέψετε στο δωμάτιο και τα χρησιμοποιείτε ξανά.

Μη διστάσετε να ζητήσετε κάτι.Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας θα προκαλέσει αναστάτωση στους γύρω σας, ξεπεράστε το. Θα ξαφνιαστείτε όταν διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χαίρονταν να σας βοηθήσουν αν το ζητούσατε. Επομένως αν δεν έχετε μαζί σας ειδικό καρεκλάκι για το φαγητό, αλλά το ξενοδοχείο σας το διαθέτει, ζητήστε το χωρίς ενδοιασμούς.

Επισκεφθείτε τα μανάβικα.Κατά τη διάρκεια της εκδρομής το πιθανότερο είναι να τρώτε σε εστιατόρια, αλλά για να μην αγχώνεστε αν το φαγητό θα είναι κατάλληλο για το μικρό σας, κάντε τις απαραίτητες αγορές σε φρούτα και λαχανικά από το μανάβικο ή την υπαίθρια αγορά της περιοχής που έχετε επισκεφθεί.

Παραγγείλετε κάτι εκτός μενού. Ζητήστε λόγου χάρη σε μια κρεπερί μια «φρουτοσαλάτα» από μπανάνα και φράουλα για το μικρό σας, ενώ εσείς απολαμβάνετε την κρέπα σας ή ψητά λαχανικά με λιωμένο τυρί σε μια πιτσαρία. 

Μην είστε τόσο αυστηροί με τους κανόνες. Φανείτε πιο ευέλικτοι σε ότι αφορά τη ρουτίνα του μικρού σας σε σχέση με τον ύπνο. Φυσικά καλό είναι να τη διατηρείτε όσο μπορείτε και στις διακοπές, αλλά δεν θα χαθεί και ο κόσμος αν για μια ημέρα χάσει τον υπνάκο του, σε περίπτωση που έχετε οργανώσει κάτι εξαιρετικό.

Χαλαρώστε και απολαύστε. Θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές άγχους ή στιγμές δύσκολες αλλά σημασία έχει να χαλαρώσετε και να το διασκεδάσετε όσο μπορείτε. Με τον χρόνο θα το συνηθίσετε τόσο, που θα σας φαντάζει πανεύκολο.

Μην ξεχάσετε να αφήσετε φιλοδώρημα στο προσωπικό καθαριότητας.Αναμφίβολα θα προσπαθήσετε να εμποδίσετε τις προσπάθειες του νηπίου να λερώσει όλους τους τοίχους του δωματίου, αλλά όπως και να έχει το προσωπικό του ξενοδοχείου ή των δωματίων θα έχει λίγο παραπάνω δουλειά από τη συνηθισμένη και αξίζει να το ευχαριστήσετε με αυτόν τον τρόπο.