Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τα σεντόνια του μωρού;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τα σεντόνια του μωρού και τα δικά μου;

Προστατεύστε τα παιδιά και τους εαυτούς τηρώντας κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Ακόμα κι αν κάνετε μπάνιο κάθε βράδυ, δεν σημαίνει πως τα σεντόνια σας παραμένουν καθαρά  επ΄ αόριστον. Καθημερινά ο οργανισμός μας απορρίπτει εκατομμύρια δερματικά κύτταρα, πολλά από τα οποία πέφτουν εξαιτίας της τριβής μας με τα κλινοσκεπάσματα. Αυτά αποτελούν την ιδανική τροφή για τα διαβόητα ακάρεα, τα οποία με την σειρά τους, από κοινού με τα περιττώματα τους, ευθύνονται για πολλές παθήσεις, όπως άσθμα, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ημικρανίες πονοκεφάλους, αϋπνίες, ατονία, κόπωση κοκ.

Για να προστατεύσουμε, λοιπόν, την υγεία μας αλλά και την υγεία της οικογένειάς μας καλό θα ήταν να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής. Οι παρακάτω συμβουλές ισχύουν σε κάθε περίπτωση, είτε μιλάμε για την κούνια του μωρού είτε για το δικό σας κρεβάτι.

  1. Φροντίστε να αλλάζετε τα σεντόνια τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Δύο αν εσείς ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς σας υποφέρει από αλλεργίες. Φυσικά εννοείται ότι τα σεντόνια πρέπει να αλλάζονται εάν συμβεί κάποιο απρόοπτο (π.χ. εάν η πάνα έχει διαρροή, εάν το μωρό βγάλει γουλίτσα κοκ.).
  2. Κάντε συνήθεια το να τινάζετε και να αερίζεται τα κλινοσκεπάσματα καθημερινά. Επίσης, το στρωματάκι του μωρού μπορείτε να το βγάζετε έξω να το βλέπει ο ήλιος.
  3. Χρησιμοποιείτε πάντα υψηλή θερμοκρασία για να πλένετε τα σεντόνια (60<) και τις μαξιλαροθήκες σας και μην αμελείτε το σιδέρωμά τους.
  4. Δύο φορές τον μήνα φροντίστε να πλένετε τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες και τα παπλώματα.
  5. Τέλος, στην αγορά θα βρείτε ηλεκτρικές σκούπες με υπεριώδεις ακτίνες που καθαρίζουν το στρώμα, τους καναπέδες και άλλες επιφάνειες του σπιτιού σκοτώνοντας παράλληλα τα ακάρεα. Αξίζουν την επένδυση!

uvuv02