Αλλάξτε πάνα εύκολα!

Αλλάξτε πάνα εύκολα!

Συμβουλές για να του αλλάζετε εύκολα και γρήγορα την πάνα

Στην αρχή η αλλαγή πάνας σας φαίνεται βουνό, αφήστε που πρέπει να το αλλάζετε διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την πάροδο του χρόνου και την εξάσκηση, η διαδικασία θα γίνει πιο απλή και εσείς πολύ πιο γρήγοροι. Μέχρι τότε εφαρμόστε τα παρακάτω tips που θα σας λύσουν τα χέρια.

Δημιουργήστε σημεία αλλαγής.Έτσι θα αποφύγετε να τρέχετε από το ένα δωμάτιο στο άλλο για να φέρετε την κρέμα του ή την καθαρή πάνα. Μπορείτε να έχετε δύο σημεία στο σπίτι όπου να αποθηκεύετε μερικές πάνες, μαντιλάκια και κρέμα για το σύγκαμα. Εναλλακτικά έχετε όλα τα απαραίτητα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο ώστε να τα παίρνετε ως πακέτο κοντά σας όταν πρόκειται να αλλάξετε το μωρό σας.

Αποσπάστε του την προσοχή. Για να μην χρειαστείτε το διπλάσιο χρόνο από όσο πραγματικά απαιτείται για να του αλλάξετε πάνα βρείτε τρόπους για να αποσπάσετε την προσοχή του μικρού σας. Ένα παιχνίδι που θα απασχολεί τα χεράκια του, ένα άλλο αντικείμενο ή ένα τραγούδι αρκούν για να παραμείνει ακίνητο όσο χρειάζεται.

Κάντε πιο εύκολα την … βρώμικη δουλειά. Πλύνετε τα χέρια σας πριν του αλλάξετε πάνα. Πριν πετάξετε την λερωμένη πάνα, χρησιμοποιήστε τη για να απομακρύνετε τα υπολείμματα από τον ποπό του. Για το νεογέννητο μωρό σας είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα πανάκι που θα έχετε βρέξει με χλιαρό νερό καθώς το δέρμα του είναι πιο ευαίσθητο. Στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή με ένα μαντιλάκι καθαρισμού ειδικό για μωρά, προσέχοντας να κάνετε κινήσεις από μπρος προς τα πίσω (ειδικά στα κοριτσάκια). Σκουπίστε το μωρό σας ταμποναριστά με μια πετσέτα, αφήνοντας το για λίγη ώρα γυμνό για να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε την κρέμα. Αφού του βάλετε την καθαρή πάνα μην ξεχάσετε να πλύνετε και πάλι τα χέρια σας.

Φροντίστε για την ασφάλειά του.Επιβλέπετε πάντα στενά το μικρό σας καθώς ακόμα και για ένα μωρό είναι εύκολο να ρολάρει από το σημείο που το έχετε ξαπλώσει για να το αλλάξετε.

Αλλάξτε μέρος. Αν το νήπιο διαμαρτύρεται για την αλλαγή πάνας, δοκιμάστε να διαφοροποιήσετε το σημείο αλλαγής. Αντί για το κρεβάτι δοκιμάστε το πάτωμα ή το μπάνιο. Τοποθετήστε ένα στρωματάκι αλλαγής ή μια πετσέτα για να προστατεύσετε την επιφάνεια στην οποία το αλλάζετε.

Προετοιμαστείτε για όλα. Αν έχετε αγοράκι και του αλλάζετε πάνα, για να μειώσετε τις πιθανότητες να σας λερώσει σε περίπτωση που ουρήσει ξαφνικά, τοποθετήστε ένα πανί στα γεννητικά του όργανα. Επίσης βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας έχει κάνει όλα του τα «κακά» πριν του αλλάξετε πάνα, για να μην χρειαστεί να το αλλάξετε ξανά μετά από λίγο.