10 σοκαριστικές αλήθειες που σου διδάσκει ένα μωρό

10 σοκαριστικές αλήθειες που σου διδάσκει ένα μωρό

10 πράγματα που τα ανακαλύπτεις μόνο μέσα από το πρίσμα της μητρότητας

Υπάρχουν πράγματα που ξέρεις και πράγματα που δεν ξέρεις. Πράγματα που διαβάζεις στα βιβλία, τα blogs, τα sites και τα περιοδικά και πράγματα που ανακαλύπτεις μόνο μέσα από το αποκαλυπτικό πρίσμα της μητρότητας. Πάμε να δούμε μερικά;

1. Ο τοκετός μπορεί να είναι λίγο… ακατάστατος! Μέχρι να γεννήσω σκεφτόμουν πως το μόνο άσχημο στην γέννα είναι ο πόνος. Όταν έφτασε η μεγάλη ημέρα είδα διάφορα να βγαίνουν από το σώμα μου (παρότι είχε προηγηθεί κλίσμα) πριν από το παιδί και μάλιστα μπροστά στον άντρα μου, τον γιατρό και στην μαία! Ούπς… Βέβαια, τώρα έχω πάψει να ντρέπομαι. Ούτε η πρώτη είμαι ούτε η τελευταία!

2.  Η στέρηση ύπνου είναι μορφή βασανισμού και θα έπρεπε να απαγορευτεί. Το ίδιο και η έκφραση «κοιμάται σαν μωρό»!

3. Υπάρχει λόγος που οι άντρες δεν γεννάνε. Το ισχυρό φύλο είναι ευαίσθητο σε πολλά θέματα και, εάν κρίνω από το χάϊδεμα που παθαίνει ο δικός μου με το παραμικρό χτύπημα, δεν θα άντεχε σε τόσο πόνο. Όχι, αγόρια, η κλωτσιά στους όρχεις δεν είναι το ίδιο επώδυνη! Επίσης, το ισχυρό φύλο δεν είναι σε απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα. Παρακαλώ ρωτήστε τον δικό σας πόσες φορές νομίζει ότι κάνει κακάκια ένα μωρό. Στοίχημα θα σας πει 2 το πολύ 3!

4. Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι αληθινή. Ζητήστε φανερά ή κρυφά συγγνώμη από τις μητέρες που κρίνατε ως υπερβολικές όταν έλεγαν ότι την πέρασαν. Δεν ήθελαν απλώς να κοιμούνται και να αφήνουν τους άλλους να προσέχουν/αλλάζουν/ηρεμούν το μωρό. Σας το λέω εγώ!

5.  Οι μαμάδες λέμε ψέματα. Ok, αυτό δεν είναι νέο. Όπως λέει ο DrHouse « όλοι λέμε ψέματα». Όμως, οι μαμάδες αποτελούν μία κατηγορία από μόνες τους, αφού συνέχεια αναφέρουν πόσο βολικά, ήσυχα, υπναρούδικα, χαρούμενα είναι τα μωρά τους την ώρα που ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ μωρό δεν κοιμάται ολόκληρο το βράδυ από τον πρώτο μήνα, δεν ηρεμεί με μια αγκαλιά και ξεραίνεται με ένα απλό νανούρισμα.  Ίσως είναι μια μυστική συνωμοσία για να γίνουν όλες οι γυναίκες μαμάδες και να περάσουν τα ίδια!

6. Τα βρεφικά προϊόντα είναι 90% marketing. Ξέρετε πόσα λεφτά θα σας φύγουν σε gadgets που υπόσχονται ότι θα ανακουφίσουν τους κολικούς στο λεπτό, θα σταματήσουν το κλάμα άμεσα και θα βάλουν το μωρό σας για ύπνο στο άψε σβήσε; Πολλά!

7. Τα παιχνίδια-τερατουργήματα θα εισβάλουν με το έτσι θέλω. Στην αρχή θα δίνετε πολλά λεφτά σε ντελικάτα παιχνίδια vintage αισθητικής και άψογου styling αλλά όσο ο καιρός περνά μέριμνά σας θα γίνει η αποτελεσματικότητα και το κόστος. Γιατί νομίζετε ότι οι Ευχόυλιδες έγιναν κάποτε τόσο δημοφιλείς;

8. Το να βγεις από το σπίτι δεν είναι και τόσο απλό. Παλιά κατηγορούσα τις φίλες που ήταν μαμάδες ότι «έχουν κλειστεί στο σπίτι» και αναρωτιόμουν πόσο δύσκολο είναι να πας για έναν καφέ. Πίστευα ότι απλώς χώνεις το μωρό στον μάρσιπο, παίρνεις την τσάντα αλλαξιέρα και είσαι έτοιμη να βγεις στις ρούγες. Τώρα ξέρω ότι μόλις ντύσεις το μωρό θα λερωθεί και θα πρέπει να το αλλάξεις, μόλις το αλλάξεις θα αρχίσει να πεινάει και μόλις το ταΐσεις ξαναλερώνεται ή πέφτει ξερό στον ύπνο!

9. Το σώμα σου δεν θα είναι ποτέ πια ίδιο! Μπορεί η Ζιζελ να μας παραμυθιάζει με το αντίθετο αλλά για σκεφτείτε πόσους πλαστικούς χειρουργούς, μάγειρες, διαιτολόγους, προσωπικούς γυμναστές έχει που εμείς δεν έχουμε. Οπότε και η χαλάρωση θα έρθει και οι ραγάδες και η κυτταρίτιδα, εκτός πια κι αν έχεις τα super γονίδια!

10.  Δεν ξέρεις πραγματικά τι θα πει αγάπη παρά μόνο όταν γίνεις γονιός. Τρελά κλισέ αλλά ισχύει. Το μωρό θα δοκιμάσει τα όριά σας, τις αντοχές σας, την σχέση σας και, αν καταφέρετε να βγείτε νικητές, θα ξέρετε τι θα πει να δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις απλόχερα και άνευ όρων!