Διακοπές με τα απολύτως απαραίτητα

Διακοπές με τα απολύτως απαραίτητα

Έξυπνα tips για να προετοιμαστείτε για διακοπές με το μωρό σας

Αν και μόνο η σκέψη να προετοιμαστείτε για διακοπές με το μωρό σας προκαλεί πονοκέφαλο, έχουμε τη λύση. Φυσικά θα πρέπει να είστε πολύ πιο οργανωμένοι από τότε που κάνατε διακοπές μόνο οι δυο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μετακομίσετε όλο σας το σπίτι – τουλάχιστον σε ότι αφορά τα πράγματα του μωρού σας – στον τόπο που θα παραθερίσετε. Πάρτε μαζί σας κάποια απαραίτητα αντικείμενα, που μάλιστα θα έχουν πολλαπλή χρήση και απολαύστε τις διακοπές σας!   

  1. Αν το μωρό σας τρώει στερεά τροφή, φροντίστε να έχετε προετοιμάσει από πριν τα γεύματά του, υπολογίζοντας τις ημέρες που θα παραθερίσετε και τοποθετήστε τα σε σκεύη ανά μερίδες στην κατάψυξη (οι θήκες για τα παγάκια είναι ιδανικές).
  2. Τα σκεύη με την τροφή θα τοποθετηθούν επίσης στην κατάψυξη του καταλύματος σας, επομένως ελέγξτε από πριν αν το δωμάτιο που θα μείνετε διαθέτει ψυγείο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τοποθετείτε από το προηγούμενο βράδυ τη μερίδα στη συντήρηση και αν ταΐσετε το μικρό σας έξω φροντίστε να διατηρείτε το φαγητό σε σκιερό μέρος και όχι για πολλές ώρες. Η μεταφορά, φυσικά, θα γίνει σε φορητό ψυγειάκι με μπόλικες παγοκύστες. Πολλά καράβια, επίσης, διαθέτουν για τους επιβάτες τους ψυγειοκαταψύκτες.
  3. Απαραίτητο «αξεσουάρ» φαγητού είναι το μπρίκι. Θα το χρησιμοποιήσετε για να ζεστάνετε το φαγητό του  στο ξενοδοχείο, την ταβέρνα ή την καφετέρια. Μέσα του μπορείτε επίσης να βράζετε το νερό που του δίνετε.
  4. Τοποθετήστε σε μια σακούλα τα απαραίτητα για το φαγητό του, δηλαδή μπολάκι, κουταλάκι, εκπαιδευτικό ποτηράκι, σαλιάρα ώστε να τα βρίσκετε άμεσα όταν τα χρειάζεστε.
  5. Για να μην ταλαιπωρηθείτε στις μετακινήσεις, ειδικά αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, φροντίστε να πάρετε μαζί σας ένα καρότσι ελαφρύ και πρακτικό που να κλείνει εύκολα. Ακόμα, πολύ πρακτικά για τη μεταφορά του είναι και η καλαθούνα μαζί με έναν μάρσιπο. Η πρώτη είναι ιδανική εάν το ξενοδοχείο δεν έχει δωμάτιο και ο δεύτερος είναι απαραίτητος για βόλτες σε πολυσύχναστα μέρη ή σε πλακόστρωτο δάπεδο.
  6. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε μια κουνουπιέρα, που θα σας χρησιμεύσει τις καλοκαιρινές βραδιές σε ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία καθώς θα προστατεύσει το μωρό σας από κάθε λογής έντομα. Για μεγαλύτερη σιγουριά, αγοράστε και εντομοαπωθητικά αυτοκόλλητα που μπορείτε να τα κολλήσετε κάπου πάνω στην καλαθούνα ή το καρότσι.
  7. Πάρτε μαζί σας έξτρα παρεό και πασμίνες για να καλύψετε το καρότσι όταν τα βράδια κάνει ψύχρα και το μωρό σας έχει αποκοιμηθεί. Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε στο καρότσι, τουλάχιστον θα φανούν χρήσιμα σε εσάς.
  8. Χρήσιμη ακόμα είναι μια απλή υφασμάτινη τσάντα (που δεν θα πιάνει χώρο στη βαλίτσα σας), την οποία θα κρεμάτε πάνω στο καρότσι και θα περιέχει όσα χρειάζεται το μωρό σας (πάνες, σκεύη φαγητού, παιχνίδια κτλ.).
  9. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε μαζί σας μια βαλίτσα παιχνίδια. Αρκεί ένα κουβαδάκι και λίγη φαντασία για να χρησιμοποιήσετε τα σκεύη της τροφής του σε παιχνίδια. Για παράδειγμα δώστε του το ταπεράκι που είχε τη μερίδα φαγητού για να παίξει με την άμμο ή με βότσαλα και τα πλαστικά μπουκάλια για να κάνει περίεργους ήχους.
  10. Τέλος, πριν κλείσετε τα εισιτήρια σας ελέγξτε εάν ο προορισμός σας διαθέτει φαρμακείο (πουλάνε ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένα μωρό) και ιατρείο.