Χάδια για δυνατούς δεσμούς

Χάδια για δυνατούς δεσμούς

Ποια χάδια το καθησυχάζουν, το ηρεμούν, το κάνουν να νιώθει ασφάλεια;

Το μυρωδάτο και απαλό δέρμα του είναι τόσο δελεαστικό που δεν σταματάτε να αγκαλιάζετε και να χαϊδεύετε το μωρό σας, πόσω μάλλον τώρα που οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως τα χάδια χτίζουν δυνατούς δεσμούς και έχουν καθησυχαστική επίδραση μιας και η επαφή έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον καρδιακό σφυγμό. Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του αγγίγματος για να δεθείτε με το μωρό σας;        

Σωστά χάδια τον σωστό χρόνο. Αν το μικρό σας έχει ανοιχτά τα μάτια του και κοιτάζει γύρω του με ζωντάνια είναι πιο πιθανό να έχει όρεξη για πιο ενεργητικό παιχνίδι. Επωφεληθείτε και παίξτε μαζί του χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κάνοντας πως «περπατούν» ή «χορεύουν» πάνω στην κοιλιά του. Όταν είναι έτοιμο να κοιμηθεί, ηρεμήστε το με πιο απαλά χάδια. Όταν κλαίει δοκιμάστε να το γυρίσετε μπρούμυτα και να το χαϊδέψετε στο σημείο ακριβώς πάνω από την μέση κυκλικά για να το παρηγορήσετε.

Ηρεμήστε το ανήσυχο μωρό σας με χάδια. Γνωρίζετε ότι τα χέρια σας έχουν σχεδόν την ίδια καθησυχαστική επίδραση με το φάσκιωμα; Απαλά αγκαλιάστε ένα μέρος του σώματός του μωρού σας και με τα δυο σας χέρια, επιτρέποντας στο φυσικό βάρος του χεριού να μεταφέρει στο μωρό μια αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας. Το ιδιαίτερο αυτό αγκάλιασμα είναι ιδανικό για να συμπεριληφθεί στη ρουτίνα πριν τον ύπνο.

Κάντε του μασάζ. Μετά το μπανάκι του είναι η ιδανική ώρα για λίγη δέρμα με δέρμα επαφή. Χρησιμοποιήστε ένα βρεφικό λαδάκι (ή φτιάξετε το δικό σας με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ) και χαλαρώστε το με μαλάξεις. Ακόμα, μάθετε πως από την πατουσίτσα του περνάνε ζώνες ικανές να ανακουφίσουν διάφορους πόνους με μερικές μόνο κινήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε τα άρθρα μας:

«Ώρα για μασάζ»

«Βρεφικό μασάζ»

«Μασάζ στο προσωπάκι του»

«Ρεφλεξολογία για μωρά».

Φροντίστε να είστε εκεί.Το μικρό σας επηρεάζεται άμεσα από την δική σας ψυχολογική κατάσταση και αντικατοπτρίζει τη διάθεσή σας. Επομένως φροντίστε αφενός να εστιάζετε την προσοχή σας σε αυτό και όχι να ταξιδεύετε αλλού και αφετέρου να είστε ήρεμοι για να είναι ήρεμο και εκείνο.