Στην πισίνα ολοταχώς!

Μωρό που κολυμπά σε πισίνα

Υπάρχει μια ευχάριστη δραστηριότητα για μωρά που μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη, την υγεία τους, τους οικογενειακούς και κοινωνικούς τους δεσμούς. Δείτε ποια είναι, τις απαντήσεις στις κυριότερες απορίες σας και μέρη εντός και εκτός Αττικής που παρέχεται.

Το μωράκι σας πέρασε 9 ολόκληρους μήνες επιπλέοντας στο αμνιακό υγρό, οπότε το νερό είναι σαν δεύτερη φύση του. Αυτό στηρίζει το βάρος του επιτρέποντας ακόμα κι αν είναι πάρα πολύ μικρό να κουνάει τα άκρα του ελεύθερα και με ασφάλεια. Τα μωρά, μάλιστα, θα κολυμπούσαν ευχάριστα αμέσως μετά την γέννα εάν μπορούσε κάποιος να τους εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Θα τους φαινόταν απόλυτα φυσιολογικό αφού οι κινήσεις θα γίνονταν αυτόματα εξαιτίας των νεογνικών αντανακλαστικών τους που θα βρίσκονταν σε εγρήγορση.

Πόσο μηνών πρέπει να είναι;

Εξαρτάται κυρίως από το που θα απευθυνθεί κανείς, καθώς υπάρχουν δάσκαλοι κολύμβησης στο εξωτερικό που δέχονται ακόμη και νεογέννητα. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πως το παιδί πρέπει να φτάσει σε συγκεκριμένη ηλικία αλλά πως όσο μικρότερο είναι τόσο περισσότερο θα πρέπει να ελεγχθεί το περιβάλλον κολύμβησης (θερμοκρασία, μικροοργανισμοί κτλ.). Στην Ελλάδα, λοιπόν, το μικρούλι σας στα περισσότερα κολυμβητήρια που εξειδικεύονται στο baby swimming δέχονται λιλιπούτειους κολυμβητές από την ηλικία των 6 μηνών, παρότι θα βρείτε και κάποια που ανοίγουν τις πόρτες τους ήδη από τους 3 πρώτους μήνες!

Μωρό που κολυμπά σε πισίνα

Δεν θα κρυώνει;

Εάν έχετε εμπειρία από πισίνες υψηλών προδιαγραφών θα θυμάστε ίσως πως έχουν νερό εξίσου κρύο με εκείνο της Αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και, πολύ φυσιολογικά, θα αναρωτιέστε εάν το ζουζουνάκι σας θα κρυώνει. Η απάντηση είναι όχι! Οι πισίνες αυτές είναι μόνο για μωρά και νήπια και έχουν σταθερή θερμοκρασία στους 32-34C.

Πώς θα βεβαιωθώ πως είναι ασφαλές;

Από πολύ κοντά! Στην πισίνα μαζί με το μωρό μπαίνετε και εσείς, οπότε θα είστε διαρκώς κοντά του και θα το κρατάτε. Και μην ανησυχείτε εάν εσείς δεν γνωρίζετε μπάνιο. Οι πισίνες αυτές έχουν μικρό βάθος και προφανώς το νερό θα σας φτάνει λίγο κάτω από το στήθος σας.

Πώς θα ωφεληθεί;

  • Καταρχήν, το μικρούλι σας θα διασκεδάσει και θα μάθει να κολυμπά.
  • Θα περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σας και η δέρμα με δέρμα επαφή θα ενισχύσει το δέσιμό σας.
  • Θα εκτονώσει την ενεργητικότητά του και θα το βοηθά να κοιμάται καλύτερα, περισσότερο και πιο ήρεμα.
  • Η ήπια άσκηση θα ενδυναμώσει τους μύες του, θα το βοηθήσει να αναπτύξει καλύτερη αντίληψη του σώματός του και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.
  • Επίσης, η επαφή του με άλλα παιδιά, εφόσον τα μαθήματα γίνονται σε τμήματα, θα το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί από πολύ νωρίς.
  • Τέλος, είναι το ιδανικό ξεκίνημα ώστε να μπει ο αθλητισμός στην ζωή του.

Μωρό που κολυμπά σε πισίνα

Που να στραφώ;

Στην Αττική μερικά από τα κολυμβητήρια που διαθέτουν τις εγκαταστάσεις και τις προδιαγραφές και φιλοξενούν το babyswimming είναι:

Εντός Αττικής

εδώ

  1. Αthinna, Πάτημα Χαλανδρίου (από 8 μηνών)
  1. Ελληνογερμανική αγωγή, Παλλήνη

εδώ

  1. Κολυμβητήριο Aqua Life, Άνοιξη (για εγκύους και βρέφη

εδώ

  1. Γοργόνες και Μάγκες, Άνω Γλυφάδα (από 3 μηνών)

εδώ

  1. Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα», Παλλήνη (από 3 μηνών)

εδώ

  1. ZEDCLUB, Χριστούπολη Σπάτα (από 4 μηνών)

εδώ

  1. ΔΑΙΣ, Παράδεισος Αμαρουσίου (απο 12 μηνών)

εδώ

  1. Κλειστό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης, (από
    6 μηνών)

 

  1. Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων (από 3 ετών)

εδώ

  1. PhysioPolis, Χαλάνδρι (από 3 μηνών)

εδώ

  1. Hellenic Aquatic Club, ανοιχτή, κολυμβητήριο Αγίου Κοσμά (από 1 έτους)
 
  1. Πλαζ Βοτσαλάκια, ανοιχτή, Πειραιάς
    (από 6 μηνών)
 
  1. Μπουρμπουλήθρες, Μοσχάτο (από 6 μηνών)


εδώ

 

Εκτός Αττικής

  1. Κολυμβητήριο Καβάλας (από 2 μηνών μέχρι 3 ετών)
  1. Fit & Kid, Ηράκλειο Κρήτης (από 4 μηνών μέχρι
     12 ετών)
  1. Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Μαυροματάκη-Μητέρα», Χανιά Κρήτης (από 3 μηνών)