Πότε θα με αναγνωρίσει;

Πότε θα με αναγνωρίσει;

Αναρωτιέστε από πότε θα σας αναγνωρίζει το μωράκι σας; Από πολύ νωρίς!

Το μωρό σας ξέρει ότι είστε η μαμά του πολύ πριν το κρατήσετε στην αγκαλιά σας. Καταρχάς, έρευνες υποστηρίζουν ότι τα μωρά αναγνωρίζουν τη φωνή των γονιών τους πριν ακόμα γεννηθούν!

  • Το μωρό σας μπορεί να εστιάσει στα 18 εκατοστά από το προσωπάκι του, που είναι περίπου η απόσταση που έχετε μεταξύ σας καθώς το θηλάζετε. Έτσι από την πρώτη στιγμή μπορεί να δει, αν και κάπως θολά μιας και η όραση είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη αίσθησή του, το πρόσωπό σας καθώς το έχετε αγκαλιά.

  • Έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει την ανθρώπινη φωνή καλύτερα από κάθε άλλο ήχο στο περιβάλλον του. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να ξεχωρίσει τη δική σας φωνή.

  • Είναι ευαίσθητο στη μυρωδιά του μητρικού γάλακτος και μπορεί κάλλιστα να ξεχωρίσει και φυσικά να προτιμήσει το δικό σας γάλα από εκείνο μιας άλλης γυναίκας.Αναγνωρίζει την μυρωδιά του γάλακτος σας

  • Το πρόσωπο της μαμάς του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνο. περισσότερο χρόνο θα αφιερώνει για να παρατηρεί το δικό σας πρόσωπο παρά ενός ξένου.

  • Είναι πιο πιθανό να σας αναγνωρίσει όταν η αλληλεπίδραση σας περιλαμβάνει όλες τις αισθήσεις, αφή, ακοή και όσφρηση. Κινητοποιείτε έτσι τις αισθήσεις του με διαφορετικό τρόπο, ειδικά αν τις συνδυάζετε μεταξύ τους.

Τους μήνες που ακολουθούν τη γέννηση του μωρού σας, εκείνο αρχίζει να σας «διαβάζει» καλύτερα και να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς μαθαίνει να σας αναγνωρίζει και από άλλα χαρακτηριστικά. Πριν περάσει πολύς καιρός θα έχει μάθει να αναγνωρίζει τις διαφορετικές σας διαθέσεις και συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου, το άρωμά σας και το άγγιγμά σας αλλά και τους διαφορετικούς τόνους της φωνής σας ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να κατανοήσει πως είστε διαφορετική από εκείνο οντότητα παρά μετά τους 6 μήνες.