Παιχνίδια στο καρεκλάκι φαγητού

Πρωτότυπες ασχολίες εν ώρα προετοιμασίας

Απασχολήστε το στην κουζίνα όσο ετοιμάζετε το δείπνο

Προσπαθείτε να ετοιμάσετε το δείπνο και ταυτόχρονα να απασχολήσετε το μικρό σας στην κουζίνα; Το πιο απλό είναι να το βάλετε στο καρεκλάκι του αφήνοντας μπροστά του μερικά παιχνίδια, αλλά αν θεωρείτε πως αυτό δεν αρκεί γιατί μετά από λίγο το μικρό σας βαριέται και εκσφενδονίζει τα παιχνίδια στο πάτωμα, δοκιμάστε μερικές εναλλακτικές λύσεις. Όχι μόνο θα το διασκεδάσουν κρατώντας το απασχολημένο αλλά και θα εξασκήσουν τις κινητικές του δεξιότητες ενεργοποιώντας τις αισθήσεις του!

Ενώ ετοιμάζετε το δείπνο βάλτε το στο καρεκλάκι και δώστε του:

  • Ένα πλαστικό μπουκάλι και μερικά δημητριακά ή άλλα snacks και ενθαρρύνετέ το να τα βάζει μέσα στο μπουκάλι. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που θα εξασκήσει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες
  • Σπιτική πλαστελίνη για να παίξει. Αφού βαρεθεί, εφοδιάστε το με μερικά πλαστικά κουπάτ για να φουντώσει ξανά το ενδιαφέρον του.
  • Χαρτί και κηρομπογιές για να ζωγραφίσει
  • Μακαρόνια με τρύπα και ένα σκοινί για να τα περάσει.
  • Για μεγαλύτερα σε ηλικία νήπια μια ωραία ασχολία είναι να του δώσετε ένα παιδικό ψαλίδι και διάφορα πραγματάκια για κόψιμο (χαρτί, πλαστελίνη, μαλλί πλεξίματος, πομ πομ, φύλλα δέντρων κοκ)

Εάν, όμως, δεν κάθεται στο καρεκλάκι του, αποθηκεύστε σε ένα από τα πιο χαμηλά ντουλάπια ή συρτάρια της κουζίνας σας μερικά πλαστικά δοχεία, πλαστικά κουταλάκια ή άλλα αντικείμενα της κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε και αφήστε το στο πάτωμα να παίξει με αυτά.