Μπρούμυτα χωρίς διαμαρτυρίες

Μπρούμυτα χωρίς διαμαρτυρίες

7 ευχάριστοι τρόποι για να ξαπλώνει μπρούμυτα

Το να περνάει χρόνο ξαπλωμένο μπρούμυτα δεν είναι σημαντικό μόνο για την ενδυνάμωση των μυών του λαιμού και της πλάτης. Είναι, ακόμη, ένας τρόπο για να αποφευχθεί η πλαγιοκεφαλία, εξαιτίας των πολλών ωρών που παραμένει σε ύπτια θέση. Επειδή όμως η ισορροπία στην …κοιλίτσα δεν είναι πάντα μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα μωράκια μας, δοκιμάστε απλούς τρόπους εξοικείωσης που λειτουργούν εξίσου ευεργετικά και είναι πιο ευχάριστοι για το ίδιο – ενδεχομένως και για εσάς!

  1. Κρατήστε το μωρό όρθιο στην αγκαλιά σας με το στήθος του στον ώμο σας.Αυτό είναι και το πρώτο βήμα αλλά και ο πιο εύκολος τρόπος για να ενδυναμώσει τους μύες του λαιμού. Όσο πιο ψηλά το κρατάτε, τόσο μεγαλύτερη δύναμη απαιτείται για να κρατήσει το κεφαλάκι του σταθερό.  
  2. Ξαπλώστε το μπρούμυτα στο στήθος σας καθώς παίζετε.Πρόκειται για μια επίσης κοινή πρακτική, ιδανική για να ενισχυθεί ο δεσμός σας μαζί του. Για να είστε άνετα τόσο εσείς όσο και  το μωρό στην αγκαλιά σας ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε μαξιλάρια για να στηρίξετε την πλάτη σας.
  3. Κρατήστε το ξαπλώνοντάς το κατά μήκος του χεριού σας. Περάστε το ένα σας χέρι ανάμεσα στο ποδαράκια του με την παλάμη σας να φτάνει στο στήθος του και το άλλο χέρι ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο του που βρίσκονται πιο κοντά στο σώμα σας. Αυτή η θέση είναι ιδανική για να ηρεμήσετε το μωρό σας αν είναι ανήσυχο, αλλά και για να χορέψετε μαζί του, πάντα με αργές και ρυθμικές κινήσεις!  
  4. Ξαπλώστε το με την κοιλίτσα του σε μια μεγάλα μπάλα pilatesή κατά μήκος του ποδιού σας.Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε την γωνία κλίσης ανάλογα με το πόσο άνετα νιώθει αλλά και ανάλογα με το πόσο είναι εξοικειωμένο με την εν λόγω στάση. Αν το ξαπλώσετε πάνω στην μπάλα γυμναστικής, μπορείτε να την κυλήσετε απαλά πέρα δώθε και να σταθείτε απέναντί του (αν είναι εύκολο να το κρατάτε ταυτόχρονα) για να σας βλέπει. Εναλλακτικά, καθίστε κάπου και τοποθετήστε το κατά μήκος του ποδιού σας, λυγίζοντας περισσότερο ή λιγότερο το γόνατο για να αλλάξει η γωνία κλίσης. Δοκιμάστε να ανεβάσετε αργά το μικρό σας προς τα πάνω καθώς είναι ξαπλωμένο, μιλώντας του ή τραγουδώντας του για να μετατρέψετε τη διαδικασία σε παιχνίδι.  
  5. Ξαπλώστε το με την κοιλίτσα του στην ποδιά σας ενώ είστε καθιστοί σε καρέκλα ή στο πάτωμα.Μπορείτε ταυτόχρονα να του κάνετε μασάζ στην πλατούλα του, ενώ εκείνο εξοικειώνεται με τη συγκεκριμένη στάση. Αν κάθεστε στο πάτωμα (με απλωμένα τα πόδια σας σε ευθεία) εκείνο θα έχει τη δυνατότητα να ακουμπήσει τα χεράκια του κάτω.
  6. Ξαπλώστε το μπρούμυτα στο έδαφος στηρίζοντας το στήθος του σε μια μεγάλη πετσέτα που θα έχετε κάνει ρολό. Περάστε τα χεράκια του πάνω από την πετσέτα ώστε να μπορεί να τα στηρίξει στο πάτωμα. Αντί για πετσέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα πόδια σας καθώς κάθεστε κάτω οκλαδόν (να τοποθετήσετε το στήθος του εκεί που ενώνονται οι πατούσες σας). Για να κάνετε πιο ελκυστική τη συγκεκριμένη στάση τοποθετήστε απέναντί του ένα παιχνίδι ή έναν παιδικό καθρέφτη. Σε περίπτωση δε που δεν αντέχει να παραμείνει έτσι ούτε λεπτό (επειδή λόγου χάρη προσπαθεί να μπουσουλήσει με αποτέλεσμα να ρολάρει μαζί με την πετσέτα) θα σας το δώσει να το καταλάβετε.  
  7. Τοποθετήστε το μόνο στο έδαφος μπρούμυτα.Παίξτε μαζί του, μιλήστε του ή τοποθετήστε απέναντί του κάποιο παιχνίδι, και πολύ σύντομα εκείνο θα στηριχθεί στα χεράκια του προσπαθώντας να απομακρύνει το στήθος του από το έδαφος.