Μπανάκι στα δίδυμα

Μπανάκι στα δίδυμα

Tips για να κάνετε πιο εύκολα μπάνιο τα δίδυμα

Το πιο εύκολο θα ήταν ο σύντροφός σας να κάνει μπάνιο τα ένα από τα δίδυμα ενώ εσείς την ίδια στιγμή πλένετε το άλλο. Θα είναι και τα δύο στη μπανιέρα, επομένως θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μεταξύ τους, και θα τελειώνετε στο πι και φι την αποστολή «καθαριότητα». Αν όμως δεν είναι διαθέσιμα δύο ζευγάρια χέρια, πάρτε μια ιδέα για το πώς θα τα καταφέρετε πιο εύκολα να κάνετε μπάνιο και τα δύο σας παιδιά.

Μπανάκι ένα ένα. Όσο είναι μωρά δεν είναι δυνατόν να τα κάνετε μπάνιο και  τα δύο μαζί. Αφήστε το ένα από τα δύο μωράκια στην κούνια ή σε μια καλαθούνα δίπλα σας ενώ κάνετε μπάνιο το άλλο. Σκουπίστε το, ντύστε το και επαναλάβετε απλά τη διαδικασία.

Και τα δύο μαζί όταν έχουν την ικανότητα να κάθονται. Από τη στιγμή που θα μπορούν να κάθονται μόνα τους χωρίς βοήθεια, βάλτε τα και τα δύο μέσα στη μπανιέρα, μεριμνώντας φυσικά για την ασφάλεια τους. Αυτό σημαίνει πως δεν γεμίζετε την μπανιέρα με νερό παραπάνω από λίγα εκατοστά, χρησιμοποιείτε ένα αντιολισθητικό καθισματάκι και είστε πάντα δίπλα τους όχι σε μεγαλύτερη απόσταση από το μήκος του χεριού σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπανάκι στο οποίο να μπορούν και τα δύο να κάθονται με άνεση.

Χωρίστε τα αν χρειάζεται. Αν το ένα μικρό απεχθάνεται να βρέχονται τα μαλλιά του και η δυσφορία του ή το κλάμα ταράζει το αδερφάκι του, δημιουργώντας έναν πανικό στη μπανιέρα, κάντε τα μπάνιο ξεχωριστά μέχρι να περάσει το στάδιο αυτό.

Κάντε την ώρα του μπάνιου διασκεδαστική. Επειδή ο τσακωμός για το ίδιο παιχνίδι μέσα στην μπανιέρα είναι επικίνδυνος, φροντίστε να εφοδιάσετε τα μικρά σας με τα ίδια παιχνίδια. Διαφορετικά συνεχίζετε να ακολουθείτε ό,τι κάνατε όσο ήταν μωρά, δηλαδή να τα κάνετε μπάνιο ένα ένα.

Πείτε αντίο στα καθίσματα μπάνιου. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, καλό θα ήταν να αποχαιρετίσετε τα καθίσματα μπάνιου, καθώς αυτά αφαιρούν τη χαρά και τη δυνατότητα από τα μικρά σας να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν μέσα στο νερό. Αντικαταστήστε τα με αντιολισθητικά πατάκια και συνεχίστε να είστε δίπλα τους για να τα κρατάτε ασφαλή.

Τελειοποιήστε τη μετάβαση προς το …μπουρνούζι. Έχετε δίπλα σας ό,τι χρειάζεται για να στεγνώσετε και να ντύσετε τα μικρά σας. Βάλτε το ένα στο καθισματάκι του και αν είναι δυνατόν ντύστε το όσο παρακολουθείτε το δεύτερο μέσα στην μπανιέρα. Εφοδιάστε το με κάποιο παιχνίδι ώστε να το απασχολήσετε όσο σκουπίζετε το δεύτερο, αλλά μην παίρνετε τα μάτια σας από πάνω του.