Μασάζ στο πρόσωπό του

Μασάζ στο πρόσωπό του

Ανακουφίστε το από το κρύωμα, τον πονοκέφαλο και τον πόνο στα ούλα με μασάζ στο πρόσωπό του

Το βρεφικό μασάζ δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να περάσετε χρόνο με το μωράκι σας και να ενισχύσετε τον δεσμό σας. Βοηθάει στην αποβολή του εγκλωβισμένου αέρα, στην ανακούφιση από τους κολικούς και τη δυσκοιλιότητα, ενώ μπορεί να χαλαρώσει το μικρό σας πριν από τον ύπνο. Συμβάλλει στην ενίσχυση του πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος και στην τόνωση του κυκλοφοριακού και νευρικού συστήματος. Και τα οφέλη του δεν τελειώνουν εδώ. Ειδικότερα το μασάζ το προσωπάκι του μπορεί να το ανακουφίσει από το κρύωμα, τον πονοκέφαλο ή τον πόνο στα ούλα επειδή βγάζει καινούργια δοντάκια.

  • Ξεκινήστε περνώντας τους αντίχειρές σας από το κέντρο του μετώπου προς τους κροτάφους, επαναλαμβάνοντας την κίνηση 4 ή 5 φορές.
  • Με τους αντίχειρες ή τους δείκτες σας κάντε απαλά μασάζ με κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς στους κροτάφους σας για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. 
  • Πιέστε με τους δείκτες τα πλαϊνά της μύτης, στο σημείο που συνδέεται με τα μάτια και αργά κατεβάστε τα δάχτυλά σας κατά μήκος της μύτης μέχρι τα ρουθούνια. Πιέστε ελαφρά και με τα δυο σας δάχτυλα το σημείο στο άνω χείλος που βρίσκεται κάτω από τα ρουθούνια.
  • Για να το ανακουφίσετε από τον πόνο στα ούλα, κάντε ελαφρά μασάζ κατά μήκος του άνω και του κάτω χείλους, στη γραμμή των ούλων.

Extra tip: Για το μασάζ στο πρόσωπο θα χρειαστείτε ελάχιστο λαδάκι στα δάχτυλά σας ή και καθόλου. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λαδάκι για μασάζ, φτιάξτε ένα σπιτικό με αγνά υλικά. Ακολουθήστε τη συνταγή μας στο άρθρο «Φτιάξτε λάδι για μασάζ ».

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Ώρα για μασάζ ».