Εύκολες παιχνιδο-κατασκευές

Εύκολες παιχνιδο-κατασκευές

Φτιάξτε 2 εναλλακτικά παιχνίδια για το μωρό σας

Θα έχετε παρατηρήσει ότι το μωρό σας ενθουσιάζεται με τα πιο απλά πράγματα ενώ ακόμα και μια κουτάλα μπορεί να γίνει το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι δεν χρειάζεται να γεμίζετε το δωμάτιό του κάθε λίγο με καινούργια, περίπλοκα παιχνίδια και εντυπωσιακές κούκλες. Φυσικά χρειάζονται και αυτά αλλά αν θέλετε να μειώσετε τα έξοδά σας, βρείτε εναλλακτικές λύσεις, όπως εύκολα, χειροποίητα παιχνίδια που θα το ενθουσιάσουν.

Τα άδεια πλαστικά μπουκάλια κάθε μεγέθους μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα σε παιχνίδια. Κρατήστε μπουκάλια από νερό ή αναψυκτικό μαζί με τα καπάκια τους. Ξεπλύνετέ τα καλά ώστε να καθαρίσουν στο εσωτερικό τους και να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα από το υγρό που περιείχαν. Αφού στεγνώσουν, γεμίστε τα με ρύζι, καλαμπόκι, φακές, φασόλια ή πένες αφήνοντας κενό ώστε όταν το μικρό σας ανακινεί το μπουκάλι να ακούγεται θόρυβος. Κολλήστε το καπάκι με κόλλα για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει.

Το τηλεχειριστήριο είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια για πολλά νήπια, καθώς τους αρέσει να πατούν τα κουμπιά. Βρείτε ένα παλιό τηλεχειριστήριο, καθαρίστε το καλά και απομακρύνετε τις μπαταρίες. Στη θέση τους τοποθετήστε σπόρους καλαμποκιού ή κοφτό μακαρονάκι για να προκαλείται ήχος καθώς το μετακινεί. Κολλήστε με κόλλα το πορτάκι, κάτω από το οποίο βρίσκονταν οι μπαταρίες.

Extra tips:

  • Το πολύ μικρά αντικείμενα είναι επικίνδυνα για τα μωρά. Οτιδήποτε μπορεί να περάσει μέσα από ένα ρολό χαρτί κουζίνας είναι ακατάλληλο. Φροντίστε να έχετε απομακρύνει ή να έχετε ασφαλίσει καλά οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο υπάρχει στα παιχνίδια του.
  • Μην το αφήνετε ποτέ μόνο του να παίξει.
  • Μην χρησιμοποιείτε μπουκάλια τα οποία περιέχουν προϊόν που μπορεί να βλάψει το μικρό σας αν το καταπιεί.