Διασκεδάστε το μωρό σας!

Διασκεδάστε το μωρό σας!

Για να είναι το μωρό σας χαρούμενο καθημερινά δεν χρειάζεται να κάνετε θαύματα.

Ποιο είναι το ιδανικό καθημερινό πρόγραμμα για το μωρό σας; Πάρτε ιδέες για το πώς θα απολαύσει μια ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

1.Μετά από τον βραδινό ύπνο ανάσκελα είναι η ώρα για να παίξει λίγο μπρούμυτα. Ένα τέταρτο μετά το πρωινό τάϊσμα αφήστε το να ισορροπήσει στην κοιλίτσα του για να δυναμώσουν οι μύες του λαιμού του.

2.Βάλτε το στο μάρσιπο και κρατήστε με αυτόν τον τρόπο στην αγκαλιά σας όσο κάνετε δουλειές στο σπίτι. Η συνεχής κίνηση και η αλλαγή σκηνικού θα το διασκεδάσουν. Φροντίστε όμως να του μιλάτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

3.Πηγαίνετε βόλτα με το καρότσι. Σηκώστε το καθισματάκι του και περιγράψτε του όσα βλέπετε στο δρόμο. Όταν είναι έτοιμο να αποκοιμηθεί ξαπλώστε το κάθισμα σε οριζόντια θέση.

4.Βάλτε το μωρό σας στο ειδικό ψηλό καρεκλάκι και δώστε του να ασχοληθεί με κάποιο παιχνίδι όσο ετοιμάζετε το φαγητό.

6.Αφήστε το στο πορτ μπεμπέ για να πάρει έναν υπνάκο. Αν το ακούσετε να σας «μιλάει» μην τρέξετε κατευθείαν να το καθησυχάσετε. Δώστε του χρόνο να ηρεμήσει Μωράκι γλυκόαπό μόνο του.

7.Βάλτε απαλή μουσική και αφήστε το να παίξει μόνο του με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Φροντίστε να βρίσκεται σε ένα χώρο όπου γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές, όπως το πάρκο ή η κούνια του, ή διαφορετικά φροντίστε να βρίσκεστε κι εσείς εκεί για να το επιβλέπετε.

8.Πριν την προετοιμασία για τον βραδινό ύπνο βάλτε το να κάνει κάποια δραστηριότητα ώστε να διοχετεύσει εκεί όση ενέργεια του έχει μείνει. Φροντίστε να μην το κουράσετε βέβαια γιατί αν έχει υπερένταση δεν θα μπορεί να κοιμηθεί. Ένας τρόπος είναι να το ξαπλώσετε για άλλη μια φορά μπρούμυτα ή το βάλετε ανάσκελα για να προσπαθήσει να πιάσει τα παιχνίδια που κρέμονται πάνω από την κούνια του ή το βρεφικό γυμναστήριο.

9.Όταν θα έχει έρθει η ώρα για να κάνει νανάκια, βάλτε το στην κούνια και τραγουδήστε του ένα νανούρισμα ή διαβάστε του ένα ποιηματάκι. Τα μωρά λατρεύουν τις έμμετρες αφηγήσεις.

10. Ώρα για εξερεύνηση. Βάλτε το στο έδαφος για να ενθαρρύνετε την κίνηση των ποδιών και δώστε του να ανακαλύψει παιχνίδια με διαφορετικούς ήχους και υφή.