Δημιουργήστε έναν χώρο παιχνιδιού για το μωρό

Δημιουργήστε έναν χώρο παιχνιδιού για το μωρό

Δημιουργήστε για το μωρό σας έναν χώρο παιχνιδιού με όλα τα απαραίτητα για την ανάπτυξή του.

Όταν το μωρό ξεκινά να μπουσουλάει, πολλοί γονείς αναζητούν τρόπους για να οριοθετήσουν έναν χώρο μέσα στον οποίο θα μπορεί να κινείται και να παίζει με ασφάλεια. Λίγοι, όμως, σκέφτονται να δημιουργήσουν μία …παιχνιδοχώρα με όλα τα απαραίτητα για την ανάπτυξή του.

Πάμε να δούμε πως εσείς θα την κάνετε πραγματικότητα:

1) Επενδύστε σε ένα διαχωριστικό δωματίου για να απομονώσετε μια γωνία από έναν κοινόχρηστο χώρο. Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε και το υπνοδωμάτιο του μωρού, ωστόσο πρέπει να είστε εκεί για να το επιβλέπετε.

2)Στρώστε ένα μαλακό χαλί πάνω στο οποίο θα μπορεί να κινείται.

2) Κολλήστε έναν καθρέφτη από plexiglas  στον τοίχο, ώστε το μωρό να μπορεί να παρατηρεί τον εαυτό του. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι ευεργετικές ιδιότητες του καθρέφτη στην ανάπτυξή του (διαβάστε περισσότερα εδώ).

baby-play-space13) Τοποθετήστε μέσα στον χώρο παιχνιδιού καλάθια με πολύχρωμα, μαλακά παιχνίδια που θα ενεργοποιούν τις αισθήσεις του (παιχνίδια που παράγουν ήχους, παιχνίδια με διαφορετικές υφές κοκ).

4)Κρεμάστε από το ταβάνι σκοινιά πάνω στα οποία θα έχετε κολλήσει πολύχρωμα χαρτάκια για να προσανατολίσετε το βλέμμα του και προς τα επάνω.

5) Δημιουργήστε μια «ζεστή» γωνιά για ώρες χαλάρωσης, τοποθετώντας μια κουβέρτα, ένα-δύο μαξιλάρια και μερικά πάνινα βιβλία.

 

 

 

 

 

Οι προτάσεις μας!    

 

diaxwristiko-dwmatiou-cosycornerΔιαχωριστικό δωματίου

Μαλακό διαχωριστικό που λειτουργεί σαν παραβάν, για να χωρίζετε ένα δωμάτιο στα δύο ή για να οριοθετείτε μία περιοχή για παιχνίδι.Κατάλληλο για ασυνήθιστα ανοίγματα όπως μη-παράλληλους τοίχους, καθώς και για ευθείς  χώρους. Πολύ πρακτική “walk through” πόρτα. Το βρήκαμε στο Cosycorner.gr στην τιμή των €139. Δείτε περισσότερα εδώ>

 

 

 

b108508

 

 

Βιβλιοκουβέρτα δραστηριοτήτων.

Web τιμή Public: €18,25 (-25% έκπτωση)

 

 

 

skylaki-fp

 

 

Fisher Price Σκυλάκι Όνειρα Γλυκά 

Μελωδίες, φωτάκια και εκπαιδευτικά τραγούδια μαθαίνουν στο παιδί χρώματα, σχήματα και αρίθμηση.
Φωτεινή καρδούλα, απαλές υφές, μουσική και νανουρίσματα αναπτύσσουν την όραση, την αφή και την ακοή του μωρού.
Πατήστε την κοιλίτσα για φράσεις.
Μέχρι 10 λεπτά νανουρίσματα.

Κατάλληλο για μωρά από 3 μηνών και μεγαλύτερα.

Tιμή Public: €19,99