Η υγιεινή και λιμπιστική εκδοχή του fast food!
Ποιος είπε ότι τα burger είναι ανθυγιεινά; Με την κατάλληλη προσαρμογή μπορούν να γίνουν ένα νόστιμο πλήρες γεύμα. Ακολουθεί η αγαπημένη μου vegan εκδοχή, η οποία είναι ιδανική για παιδιά που δεν πολυσυμπαθούν την κλασσική όψη των οσπρίων.
Υλικά
- 400g ρεβίθια πλυμένα, που έχουν φουσκώσει και έχουν βράσει για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσουν.
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 1 αυγό
- Λίγο αλεύρι (με το μάτι)
- Ελαιόλαδο
- Ψωμάκια για burger , κατά προτίμηση bαgel ολικής άλεσης
Εκτέλεση
1. Βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων τα ρεβίθια, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
2. Στην συνέχεια, προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε ξανά.Έπειτα προσθέτετε και λίγο αλεύρι για να βελτιώσετε την υφη (να την κάνετε πιο σφικτή) και ανακατεύετε με το χέρι ή με μια σπάτουλα.
3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και, κατόπιν, το βγάζετε και πλάθετε τα φαλάφελ, αφού πρώτα έχετε απλώσει στα χέρια σας λίγο ελαιόλαδο.
4.Έπειτα, βάζετε τα φαλάφελ στον φούρνο και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) στους 200⁰C.
5. Τέλος, βάλτε τα φαλάφελ ανάμεσα στα ψωμάκι και αφήστε τους συνδαιτυμόνες να προσθέσουν ό,τι άλλο τους αρέσει, όπως μαρούλι, ντομάτα, γιαούρτι κτλ.