Χριστουγεννιάτικα στρουμφοσπιτάκια!

Χριστουγεννιάτικα στρουμφοσπιτάκια!

Όχι ακριβώς η συνταγή που σας υποσχέθηκα, αλλά μία εξίσου όμορφη και εύκολη συνταγή!

Όσοι μας παρακολουθείτε στο Facebook ήδη θα ξέρετε τι προσπάθησα να κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο. Και λέω προσπάθησα γιατί η πρωτότυπη κατασκευή από την οποία άντλησα την ιδέα ελάχιστα μοιάζει με το δικό μου αποτέλεσμα. Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε όλοι ζαχαροπλάστες και επειδή πολλοί θέλουμε να έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να στολίσουμε το σπίτι με χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, σας δίνω μία «συνταγή», η οποία με λίγο περισσότερη φαντασία από την δική μου μπορεί να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα σε λιγότερο από 1 ώρα.

Plus bonus; Και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν γιατί είναι πανεύκολο! Προσοχή, όμως, γιατί με τόσα γλυκά τριγύρω, υπάρχει η πιθανότητα οι μικροί μας φίλοι να μην αφήσουν ούτε τα βασικά για την Παρασκευή. Ο παθών μαθών!

Υλικά

Απ’ ότι θα δείτε τα περισσότερα υλικά είναι αγοραστά, εξού και οι λίγες ώρες που πέρασα στην κουζίνα.

Για τα στολίδια:

  • 50 σοκαλατάκια τύπου smarties
  • Διάφορα ζαχαρωτά (της επιλογής σας και ανάλογα με το πώς φαντάζεστε το σπιτάκι σας)
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μπισκότα ginger (μπορείτε να τα φτιάξετε μόνη σας αλλά εγώ τα πήρα έτοιμα από γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα επίπλων)
  • Marzipan (και πάλι αγοραστό από το παραπάνω πολυκατάστημα)
  • Πάστα σοκολάτας τύπου merenda
  • Οδοντογλυφίδες


Για τα muffins (συνταγή για 12 κομμάτια)

  • 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 1¾ αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • 125γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • ¾ φλιτζανιού γάλα
  • φρέσκοχυμό 1 πορτοκαλιού
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιου
  • 1 αυγό χτυπημένο

Υλικά

Εκτέλεση

1. Αλείφετε τις θήκες με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Ανάλογα με το μέγεθος της θα πάρετε και διαφορετικού μεγέθους σπιτάκια. Εγώ είχα την μικρή οπότε και πήρα ως αποτέλεσμα ένα ψιλόλιγνο σπιτάκι που δεν μου επέτρεπε παρά μόνο ένα τσιντζερομπισκότο για σκεπή!

2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύετε. Κάνετε μία γούβα στην μέση.

3. Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη που έχετε λιώσει και τα χτυπάτε λίγο με ένα σύρμα κουζίνας. Ρίχνετε το μίγμα αυτό σιγά-σιγά στην γούβα και τα βάζετε να χτυπηθούν στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

4. Έπειτα, κόβετε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια. Για μεγαλύτερη ευκολία κάντε αυτό που κάνει και ο Jamie Oliver. Δηλαδή, χτυπήστε την σοκολάτα 2-3 φορές πάνω στον πάγκο πριν την ανοίξετε για να την σπάσετε.

5.  Τέλος, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.

6. Μοιράζετε το μίγμα του κέικ στα 12 φορμάκια μέχρι τα 2/3 του ύψους τους και ψήνετε τα μάφινς για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρις ότου φουσκώσουν και ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε αφήστε τα για ένα μισάωρο να κρυώσουν.

7.  Στο μεταξύ αρχίστε να κολλάτε τα σοκολατάκια με marzipan πάνω στα μπισκότα τζίντζερ. Ξεκινήστε από γύρω γύρω και κατόπιν προχωρήστε προς το κέντρο. Μην σας νοιάζει εάν κατά τη διαδικασία κάποια μετακινούνται ή σηκώνονται από την μία άκρη γιατί όταν θα πέσει η ζάχαρη άχνη αυτό θα κάνει το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον.

Συμβουλή: Φτιάξτε παραπάνω από ένα γιατί τα συγκεκριμένα μπισκότα σπάνε εύκολα!

Smarties πάνω σε μπισκότα τζίντερ

8. Στην συνέχεια παίρνετε 2 muffin (κατά προτίμηση κάποια που δεν έχουν και πολύ κοίλα οροφή). Τοποθετείτε το πρώτο πάνω σε ένα μπισκότο τζίντζερ αλοιμένο με πάστα σοκολάτας. Βάζετε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και «καρφιτσώνετε το δεύτερο.

9. Κατόπιν, κολλάτε με marzipan τα παράθυρα και την πόρτα και βάζετε στην κορυφή πάστα σοκολάτας για να κολλήσετε την οροφή.

10. Τέλος, στολίζετε με ζαχαρωτά και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη!


Καλά Χριστούγεννα!