Σπαγγέτι με λαχανικά και bacon

Σπαγγέτι με λαχανικά και bacon

Μία συνταγή που βελτιώνεται όσο η ώρα περνάει και το φαγητό κρυώνει. Μια συνταγή που δίνει άλλο νόημα στην φράση "ξαναζεσταμένο φαγητό".

Όλοι γνωρίζουμε πως για να κάνεις ένα κρέας πιο νόστιμο πρέπει να το μαρινάρεις. Τι θα λέγατε, όμως, εάν μαθαίνατε ότι το ίδιο ισχύει για τα μακαρόνια. Όχι για όλα, αλλά για εκείνα που βρίσκονται βουτηγμένα μέσα σε μια πλούσια, αρωματική σάλτσα απορροφώντας τους χυμούς και τη γεύση της.

Μια τέτοια συνταγή θα σας δώσουμε παρακάτω. Είναι ιδανική εάν:

  • Πρέπει να μαγειρέψετε νωρίς γεύμα ή δείπνο και έπειτα να το ξαναζεστάνετε
  • Πρέπει να μαγειρέψετε προκαταβολικά για έναν μπουφέ
  • Πρέπει να πάτε φαγητό στο σπίτι ενός συγγενή ή φίλου αλλά εκείνος μένει τόσο μακριά που εν των μεταξύ κρυώνει.

Όλη αυτή η αναμονή και το ξαναστέσταμα που θα κατέστρεφαν άλλα φαγητά, θα κάνει το δικό μας πιάτο ακόμα πιο νόστιμο!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι

6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

12 λωρίδες μπεικον

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές (μία κίτρινη και μία κόκκινη) κομμένες σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα

4 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας

1 κύβος Λαχανικών ή κότας

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουτί χυμός ντομάτας κον κασέ

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

½ κουταλιά της σούπας θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από τις αναγραφόμενες οδηγίες (εγώ έβρασα τα δικά μου για 9 λεπτά). Σουρώστε τα (κρατώντας 1 ποτήρι για να το χρησιμοποιήσουμε στο ζέσταμα) και ρίξτε τους κρύο νερό για να σταματήσετε τον βρασμό και να τα εμποδίσετε απ’ το να κολλήσουν.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το μισό λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το στο μπολ με τα μανιτάρια και κόψτε το σε κομμάτια.
  4. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά και, στην συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές και το σέλερι και συνεχίστε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
  5. Κατόπιν ρίξτε στο τηγάνι τον τοματοπολτό και τον κύβο της αρεσκείας σας και σβήστε με το κρασί. Αφήστε την σάλτσα να βράσει για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τον ντοματοχυμό, την ρίγανη, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
  6. Τέλος, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια, τα μανιτάρια και το μπέικον και αποσύρετε από την φωτιά. Μπορείτε να φάτε το φαγητό αμέσως ή να το αφήσετε να μαριναριστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον ώστε να βελτιώσετε την γεύση του.

Καλή σας όρεξη!

Μάθετε κι αυτό!

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε δημοσιευτεί μία έρευνα των γιατρών Dr Denise Robertson  και Dr Chris van Tulleken, η οποία αποδείκνυε πως το να απολαμβάνεις τη μακαρονάδα σου ξαναζεσταμένη μειώνει κατά 50% την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.