Απλή, γρήγορη και οικονομική συνταγή για γαρίδες. Ιδανική για όσους έχουν βαρεθεί τα βραστά και τα τηγανιτά.
Η Καθαρά Δευτέρα καταφτάνει και εσείς ψάχνετε μια γρήγορη συνταγή για γαρίδες με απλά υλικά. Μόλις την βρήκατε!
Υλικά
½ κιλό γαρίδες μεγάλες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
55 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Πιπέρι
Ξύσμα (προαιρετικά) και χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Βγάζετε τα κεφάλια από τις γαρίδες, κόβετε ποδαράκια με ένα ψαλίδι και με ένα μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος την ράχη της γαρίδας για να βρείτε και να αφαιρέσετε το έντερο. Με το χέρι πιέζετε κάθε γαρίδα ελαφρά για να ανοίξει σας «πεταλούδα».
- Αλατίζετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να κάτσουν στο αλάτι για 5 λεπτά. Κατόπιν τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με λίγο χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολα.
- Σε ένα γουδί χτυπάτε το αλάτι, τον μαϊντανό και το σκόρδο για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέτετε στο βούτυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λεμόνι, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Απλώστε το μείγμα πάνω στις γαρίδες και αποθηκεύστε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η στιγμή να τις μαγειρέψετε.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 ◦Cκαι ψήστε στις αντιστάσεις στην υψηλότερη θέση για 5 με 7 λεπτά.
Καλή Όρεξη και Καλή Σαρακοστή!