Μια έξυπνη ιδέα για το πασχαλινό τραπέζι

Κρουασάν σε σχήμα καρότου γεμιστά με αυγοσαλάτα

Κρουασάν σε σχήμα καρότου γεμιστό με αυγοσαλάτα

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και για μια ακόμη χρονιά θα βάψετε ένα κάρο αυγά, τα οποία μετά την Ανάσταση δεν θα ξέρετε τι να κάνετε. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως μια αυγοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει. Ωστόσο, εμείς δεν είμαστε εδώ για να σας δώσουμε την συνταγή (υπάρχουν τόσες άλλωστε στο διαδίκτυο), είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τον πιο πρωτότυπο τρόπο να την σερβίρετε.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Έτοιμη ζύμη για κρουασάν (αν ξέρετε να φτιάχνετε καλώς, αλλά είναι Πάσχα! Γιατί να μην χαρείτε λίγο περισσότερο τα παιδιά σας αυτές τις άγιες μέρες;)
  • Τις μεταλλικές άκρες από τα κορνέ που βάζετε την σαντιγί ή τις άκρες από χωνάκια παγωτού.
  • Βαφή φαγητού (κατάλληλη για κατανάλωση) σε κόκκινο και κίτρινο, ώστε να βγάλετε ένα πορτοκαλί αποτέλεσμα.
  • Έναν κρόκο αυγού χτυπημένο με μια κουταλιά νερό.

Εκτέλεση:

  1. Βγάλτε την ζύμη από την συσκευασία και απλώστε την στο τραπέζι.
  2. Στην συνέχεια, κόψτε με ένα μαχαίρι κατά μήκος της ζύμης λωρίδες πάχους 5 εκατοστών.
  3. «Ρολάρετε» καθεμιά με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε κάθε φορά που φτιάχνετε κουλουράκια. Αυτή τη φορά ωστόσο φροντίστε να πάρετε ένα αποτέλεσμα πιο φαρδύ στην μια άκρη και πιο λεπτό στην άλλη.Τυλίξτε την ζύμη γύρω από την μεταλλική άκρη του κορνέ
  4. Έπειτα τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης γύρω από την μεταλλική άκρη του κορνέ ή την άκρη σπό το χωνάκι παγωτού, ξεκινώντας με την λεπτή μεριά για την γωνία. Θυμηθείτε πριν τυλίξετε την ζύμη γύρω από το κορνέ να αλείψετε πάνω στο μέταλλο αυγό για να ξεκολλάει η ζύμη πιο εύκολα.
  5. Στην συνέχεια, χρωματίστε τα με μπογιά.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία και ψήστε τη ζύμη για 10-12 λεπτά.
  7. Τέλος, γεμίστε με αυγοσαλάτα και στολίστε με ένα κλωνάρι άνηθου.