Μια γλυκόξινη συνταγή φιλική για παιδιά, ιδανική για parties!
Εάν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις και έχετε ένα νήπιο στο σπίτι που δεν τρώει τίποτα εκτός από μακαρόνια και τοστ, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή. Έπεσα πάνω της πριν από μερικές μέρες Food4tots και είπα να την κάνω ένα testdrive για να δω εάν είναι όντως τόσο καλή όσο λένε. Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!
Υλικά για 20 κεφτεδάκια
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 μήλο
- 25g τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές τριμμένο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ιδανικά θαλασσινό Κυθήρων ή αλάτι Ιμαλαΐων)
- ¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ιδανικά καρύδας)
- Πιπέρι
- Θυμάρι, ρίγανη, ξερό βασιλικό (προαιρετικά για γεύση)
- 3 κουταλιές της σούπας για το τηγάνισμα
- Εκτέλεση
1.Ξεφλουδίστε το μήλο και βγάλτε του τα σπόρια. Βάλτε το στον επεξεργαστή τροφίμων και κόψτε το σε μικρά κομμάτια (όχι να γίνει πολτός). Στην συνέχεια, στύψτε το για να φύγουν τα επιπλέον υγρά, αλλά κρατήστε τον χυμό μήπως και χρειαστεί να αραιώσετε αργότερα το μείγμα.
2.Έπειτα, κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και περάστε τα και αυτά από τον επεξεργαστή τροφίμων για να γίνουν κιμάς. Κάντε το ίδιο και με το κρεμμύδι.
3.Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το κοτόπουλο, το μήλο, το κρεμμύδι, την τριμμένη παρμεζάνα (καλύτερα τρίψτε την μόνη σας γιατί η έτοιμη δεν έχει γεύση) και το ψωμί. Με τα χέρια ζυμώστε το και κάπου στα μισά της διαδικασίας προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και τα αρωματικά.
4.Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
5.Κατόπιν με καθαρά και βρεγμένα σε κρύο νερό χέρια πλάθετε το μείγμα σε 20 περίπου κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε έναν δίσκο με αλεύρι. Τα αφήνετε στο ψυγείο για ακόμα μία ώρα ώστε να σφίξουν ακόμα περισσότερο και να μην διαλυθούν στο τηγάνι.
6.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και έπειτα τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να χρυσίσουν και να μαγειρευτούν καλά και στο εσωτερικό.
More Tips:
1. Η παραπάνω συνταγή είναι ιδανική για party. Περάστε τρία κεφτεδάκια από ένα καλαμάκι για σουβλάκια για καλύτερη παρουσίαση.
2. Για επιπλέον γεύση χρησιμοποιήστε πράσινο μήλο και σερβίρετε με κάποια σως, όπως μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα-μέλι κτλ.
3. Εάν θέλετε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να καταψύξετε όσα κεφτεδάκια δεν τηγανίσετε, μπορείτε. Ωστόσο, αυτά πρέπει να καταναλωθούν μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες, ενώ ίσως χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο μαγείρεμα καθώς είναι καλύτερα να τα ρίξετε στο τηγάνι χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
4. Εάν δεν σας ενδιαφέρει η παρουσίαση και θέλετε να κάνετε την συγκεκριμένη συνταγή extra υγιεινή, μπορείτε να φουρνίσετε τα κεφτεδάκια σας. Να έχετε υπόψην σας όμως ότι πιθανότατα θα συρρικνωθούν και δεν θα έχουν αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα!