Μια έξυπνη συνταγή για να αξιοποιήσετε τα βρασμένα αυγά που περίσσεψαν.
Σας έχουν περισσέψει αυγά από το Πασχαλινό τραπέζι; Καταναλώστε τα πριν χαλάσουν με αυτήν την γευστική-θρεπτική συνταγή.
Υλικά
6 αυγά
100 γραμμάρια τόνος
50 γραμμάρια αγγούρι ψιλοκομμένο και στραγγιγμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερί
Ελιές κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τα αυγά, κόψτε τα προσεκτικά κατά μήκος στα δύο και αφαιρέστε τον κρόκο σχηματίζοντας δύο μικρές «βαρκούλες».
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους με τον τόνο, το ξύδι, την μαγιονέζα, αραιώστε με λίγο λάδι και νοστιμίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
3. Γεμίστε τα αυγά και σερβίρετε ένα τέλειο ορεκτικό ή σνακ σε μικρούς και μεγάλους. Εάν θέλετε στολίστε με μια ροδέλα ελιάς.