Μαμά- Μπαμπά σε ευχαριστώ

Μαμά- Μπαμπά σε ευχαριστώ

7 πράγματα για τα οποία σας ευχαριστεί το παιδί σας

Μπορεί τα παιδιά να γκρινιάζουν  και να αντιδρούν αλλά καθώς μεγαλώνουν αντιλαμβάνονται την αιτία πίσω από κάθε σας κίνηση και δεν μπορούν παρά να που ένα ευχαριστώ για όσα κανατε για αυτά. Για να δούμε, λοιπόν, για ποιους 7 λόγους θα σας ευχαριστήσει αργότερα το μικρό σας!

1. Σε ευχαριστώ για τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια που μου χάριζες απλόχερα ακόμα κι όταν επαναστατούσα και τα απέρριπτα γιατί ήθελα να αισθάνομαι μεγάλος.

2. Σε ευχαριστώ που κάναμε πάντοτε πράγματα μαζί ακόμα κι όταν δεν είχαμε πολύ χρόνο. Ο χρόνος μοιάζει να μην είναι ποτέ αρκετός αλλά ακόμα κι όταν μοιραζόμασταν απλά μια αστεία ιστορία που μας έκανε να γελάμε για εμένα ήταν δώρο.

3. Σε ευχαριστώ που καταλάβαινες ότι είναι δύσκολο να είσαι παιδί και να προσπαθείς να μάθεις τον κόσμο. Ξέρω πως έκανα πολλά λάθη και τα θαλάσσωσα πολλές φορές αλλά εσύ ήσουν πάντα δίπλα μου για να με βοηθήσεις και να μου δείξεις πως με αγαπάς χωρίς προϋποθέσεις.

4. Σε ευχαριστώ που μου έφτιαξες σπιτικό φαγητό, που ετοίμασες με τα χεράκια σου την τούρτα των γενεθλίων μου και που, γενικά, έβαλες προσωπικό κόπο για χάρη μου.

5. Σε ευχαριστώ που επέμενες να τρώμε μαζί σαν οικογένεια για να συζητάμε και να αισθανόμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Ξέρω πως μπορεί να ήθελα να βγω με τους φίλους μου ή να παίξω ηλεκτρονικά ή να διαβάσω ένα ακόμα κεφάλαιο από το βιβλίο μου αλλά τώρα ξέρω πως αυτός ο λίγος χρόνος που περνούσαμε μαζί καθημερινά με βοήθησε να γνωρίσω τις ρίζες μου.

6. Σε ευχαριστώ που πάντοτε γιορτάζαμε τις μεγάλες αλλά και τις μικρές επιτυχίες μου. Είτε ήταν ένα γλυκό για την αποφοίτησή μου από το δημοτικό είτε ένα party για την κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος είτε μια βόλτα επειδή πήρα το δίπλωμα οδήγησης, όλα με έκαναν να αισθανθώ ξεχωριστός.

7. Σε ευχαριστώ που πάντοτε μου έδειχνες το πόσο με αγαπάς. Ακόμα κι όταν ήμου κακό παιδί, ακόμα κι όταν έκανα σκανταλιές, ακόμα κι όταν σε καλούσε ο διευθυντής στο σχολείο εσύ  ήσουν εκεί για να μου δείξεις ότι η αγάπη δεν έρχεται με όρους ούτε φτάνει κάποια στιγμή που στερεύει.