Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάνει έκκληση για μια «στέγη» προστασίας για όλους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάνει έκκληση για μια «στέγη» προστασίας για όλους.

Roof For All: Μια "στέγη" προστασίας για όλους!

«Η προσφυγική κρίση είναι στην πόρτα μας…» δηλώνει το νέο video της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την κίνηση Roof For All, γεγονός που πλέον όλοι γνωρίζουμε καλά, από τις καθημερινές σκληρές εικόνες και ανταποκρίσεις από τα ελληνικά νησιά. Το Roof For All ή Μια «Στέγη» προστασίας Για Όλους, είναι μια δράση που ξεκινά σε μια κρίσιμη στιγμή, με αφορμή την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες φτάνοντας στη χώρα μας.

Καθώς ο χειμώνας προχωράει, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να σώσουν τη ζωή τους και τις ζωές των παιδιών τους. Στην πορεία τους έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα περισσότερους κινδύνους και προκλήσεις. Για όσους καταφέρνουν να φτάσουν στις ελληνικές ακτές, εξαντλημένοι και τρέμοντας από το κρύο, αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Ύπατη Αρμοστεία είναι εκεί και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει, αλλά η ανάγκη είναι τεράστια, και οι πόροι της δεν είναι αρκετοί.

UNHCR 1

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το Roof For All, με σήμα τη «στέγη» προστασίας που συμβολίζει τη φυσική αλλά και νομική προστασία που παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, η ενημέρωση για το έργο της Ύπατης Αρμοστείας και η εξασφάλιση πολύτιμης υποστήριξης με δωρεές. Πρόκειται για μια πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών, δωρεών αλλά και διάδοσης του μηνύματος, ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές. «Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσένα», είναι η φράση που κλείνει το προωθητικό video.

Αυτό που κάνει την πλατφόρμα να ξεχωρίζει είναι ότι δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βοηθήσουν παίρνοντας μέρος στην «πρόκληση» του Roof For All, για να δημιουργήσουν ένα «κύμα» ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα, μέσα από το site, ή με το hashtag #Roof4All στο Instagram και στο twitter, μπορούν να διαδώσουν το μήνυμα ανεβάζοντας φωτογραφία ή video όπου σχηματίζουν μια συμβολική στέγη με τα χέρια τους, και κάνοντας share στα social media.

Για το video προώθησης του Roof For All, ο Αλέξης Γεωργούλης, η Νίκη Κάρτσωνα, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Madame Ginger ένωσαν τις δυνάμεις τους, εθελοντικά.