Κάντε την σύντροφό σας καλύτερη μητέρα

Μια ενωμένη οικογένεια

5 πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να κάνει την σύντρόφό του καλύτερη μητέρα.

Είναι ευρέως γνωστό πως το περιβάλλον μας παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε ή μπορούμε να γίνουμε. Για παράδειγμα, όταν η οικογένειά μας μας στηρίζει είναι πιο πιθανό να προσφέρουμε την στήριξή μας σε όποιον την έχει ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα του καλού γονιού οι ενέργειές του συντρόφου μας είναι ουσιώδους σημασίας για το πόσο καλά θα τα πάμε στο νέο μας ρόλο. Δείτε, επομένως, πως μπορείτε εσείς με τις πράξεις σας να βελτιώσετε την απόδοση της συντρόφου σας στο θέμα του παιδιού.

1. Φροντίστε την. Βοηθήστε την να διατηρεί την ενέργειά της και να ξεκουράζεται αρκετά. Έτσι θα έχει καλύτερη διάθεση, περισσότερη υπομονή και ανεξάντλητη επιμονή στα θέματα που αφορούν το παιδί.

2. Ενθαρρύνετέ την και, εάν το θεωρείτε αναγκαίο, βοηθήστε την να βρει εξωτερική βοήθεια και στήριξη από φίλους ή συγγενείς.

3. Αφιερώστε χρόνο και προσπάθεια στο να μάθετε βασικές τεχνικές φροντίδας μωρού (π.χ. μπάνιο, μασάζ, άλλαγμα, ντύσιμο, τάϊσμα κτλ.). Ο υγιής ανταγωνισμός θα σας κάνει και τους δύο καλύτερους γονείς!

4. Υποστηρίξτε τον θηλασμό. Η δική σας υποστήριξη είναι πολύ σημαντική προκειμένου να πετύχει ο θηλασμός. Ωστόσο, εξίσου αναγκαία είναι και η συμπαράστασή σας σε περίπτωση που δεν θέλει ή δεν μπορεί να θηλάσει ή σε περίπτωση που είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει τον θηλασμό.

5. Λάβατε μέρος στην εμπειρία. Οι μητέρες δένονται τόσο πολύ με τα παιδιά τους που το πρώτο κυρίως διάστημα δεν μπορούν να συζητήσουν τίποτε άλλο πέραν αυτού. Εάν, ωστόσο, δεν θέλετε να μιλάτε για το μωρό ίσως της δώσετε την εντύπωση πως δεν ενδιαφέρεστε αρκετά για κανέναν από τους δύο. Οπότε, καλό θα ήταν να συμμετέχετε σε συζητήσεις σχετικές με το μωρό και να ακούτε προσεκτικά όλα όσα την χαροποιούν, την στεναχωρούν, την ανησυχούν κτλ.