Φέρτε πίσω τη χαμένη σας ενέργεια

Φέρτε πίσω τη χαμένη σας ενέργεια

10 tricks για έξτρα ενέργεια που θα σας βοηθήσει να αντεπεξέλθετε στους δύσκολους καθημερινούς ρυθμούς

Κοιμάστε ελάχιστα με το μωρό στο σπίτι, θηλάζετε, επιστρέψατε στη δουλειά και προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα με το νοικοκυριό. Τα έχετε παίξει εντελώς και αναζητάτε τρόπους για να αναπληρώσετε την χαμένη σας ενέργεια. Ξεχάστε τον καφέ και ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές που θα τονώσουν τον οργανισμό και τη διάθεσή σας στην καθημερινότητα.

Τριπλό σφηνάκι θετικής ενέργειας. Για να αλλάξετε διάθεση και να τονωθείτε δοκιμάστε να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας με μια μικρή τριπλή αλλαγή χωρίς πολύ προσπάθεια που είναι ικανή να κάνει τη διαφορά. Αλλάξτε τη μουσική (ή βάλτε μουσική αν δεν έχετε), αλλάξτε ρούχα (μόνο η μπλούζα αρκεί) και αλλάξτε αέρα (απλά ανοίξτε το παράθυρο ή βγείτε για λίγα λεπτά έξω για να πάρετε καθαρό αέρα).

Περιορίστε την έκθεση σε οθόνες. Μπορεί το tabletσας ή το smartphoneνα είναι η συνηθισμένη σας παρέα κατά το βραδινό θηλασμό ή ο υπολογιστής να σας συντροφεύει όταν ξαπλώσετε στο κρεβάτι αλλά το φως που εκπέμπουν οι οθόνες είναι αποτρεπτικό για τον ύπνο, καθώς μειώνει την έκκριση της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνης. Επομένως, για να κοιμάστε πιο εύκολα και καλύτερα κλείστε τις φορητές συσκευές, ανοίξτε το ραδιόφωνο και απολαύστε την παρέα ενός καλού βιβλίου.

Νερό και στο φαγητό σας. Η αφυδάτωση σχετίζεται άμεσα με την απώλεια ενέργειας. Ειδικά αν θηλάζετε θα πρέπει να ενυδατώνεστε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Εκτός από την πρόσληψη νερού, φροντίστε να καταναλώνετε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως σούπες, γιαούρτι, φρούτα και λαχανικά για να λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα καθημερινά χωρίς να είστε διαρκώς με ένα ποτήρι στο χέρι.  

Μην καταπιέζετε το χασμουρητό. Αν σας έρθει, χασμουρηθείτε ελεύθερα. Όταν χασμουριέστε εισέρχεται στα πνευμόνια σας φρέσκος αέρας και κατ’ επέκταση «φρέσκο» αίμα στον εγκέφαλο που σας «ξυπνάει».

Επιλέξτε πρωτεΐνες αντί για υδατάνθρακες. Όταν αισθάνεστε πείνα επιλέξτε ένα snackμε περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που θα σας χαρίσει ενέργεια με διάρκεια και φυτικές ίνες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας. Ξεχάστε, το ψωμί, τα γλυκά ή τα μπισκότα.

Βάλτε στην καθημερινότητά σας τη σιέστα. Ένας υπνάκος που θα διαρκέσει λιγότερο από 20 λεπτά είναι αρκετός για να σας χαρίσει ενέργεια χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στον βραδινό σας ύπνο. 

Κάντε ένα ρομαντικό δώρο στον εαυτό σας. Αγοράστε ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και κάντε τα δώρο στον εαυτό σας! Η θέαση του κόκκινου χρώματος κάνει τους μύες σας να κινούνται ταχύτερα, χαρίζοντάς σας ενέργεια και φτιάχνοντας την διάθεσή σας. Εναλλακτικά φορέστε μια κόκκινη μπλούζα.

Πέντε λεπτά άσκησης. Βρείτε τον χρόνο να κινηθείτε έστω και για 5 λεπτά, όπως να ανεβοκατέβετε σκάλες, να χορέψετε, να κάνετε ασκήσεις stretchingή γιόγκα στο σαλόνι σας. Η άσκηση βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών που τονώνουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη διάθεση.

Βελτιώστε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο. Ο καλός ύπνος δεν έχει να κάνει μόνο με τη διάρκεια αλλά και με την ποιότητα. Σημαντικό είναι λοιπόν να δημιουργείτε το κατάλληλο περιβάλλον για να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας, ακολουθώντας μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που θα σας χαλαρώσει. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο, ασκήσεις χαλάρωσης, ή την ανάγνωση ενός βιβλίου. Φροντίστε ακόμα στο υπνοδωμάτιό σας να έχει ησυχία και χαμηλό φωτισμό. Δοκιμάστε τι από όλα σας ταιριάζει και κάντε πιο εύκολη τη μετάβαση για όνειρα γλυκά. 

Βάλτε το γέλιο στη ζωή σας. Τίποτα δεν είναι καλύτερο για το σώμα και το μυαλό σας από μια δόση αληθινού γέλιου. Το γέλιο κάνει την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, ανανεώνει το οξυγόνο στα πνευμόνια, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, προκαλεί την έκκριση ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα άγχους. Δείτε μια κωμωδία, διαβάστε κόμιξ, ανέκδοτα ή ένα αστείο βιβλίο, κάντε αστεία με τον σύντροφο ή το μωρό σας κοκ