Το παιδί ζωγράφισε τον τοίχο! Πως θα τον καθαρίσω;

Το παιδί ζωγράφισε τον τοίχο! Πως θα τον καθαρίσω;

Πως θα αφαιρέσετε από τους τοίχους τις ζωγραφιές από μαρκαδόρο, ξηλομπογιά και κηρομπογιά; Και με ποιο φυσικό καθαριστικό μπορείτε να πλένετε τους τοίχους σας για να είναι πάντα σαν καινούργιοι;

Οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι φρεσκοβαμμένοι αλλά το αγγελούδι σας είχε την φαεινή ιδέα να επεκτείνει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και πέρα από το χαρτί. Και τώρα; Πρέπει άραγε να ξαναβάψετε το δωμάτιο ή υπάρχει κάποιος φυσικός τρόπος να καθαρίσετε τους τοίχους;

Η καλή είδηση είναι πως δεν υπάρχει λόγος να δαπανήσετε επιπλέον χρήματα και ενέργεια, αφού ενα εύκολο σπιτικό μείγμα θα σας δώσει την λύση. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τοπικά το σημείο.

Μαρκαδόρος: Εάν χρησιμοποίησε μαρκαδόρο, τότε ένα πανάκι με καθαρό οινόπνευμα θα απομακρύνει το χρώμα. Την ίδια τακτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που ο τοίχος έχει λερωθεί με κραγιόν.

Μολύβι/Ξυλομπογια:Εάν χρησιμοποίησε μολύβι ή ξυλομπογιά μια απλή γόμα θα σβήσει τα πειστήρια του εγκλήματος.

Κηρομπογιά: Εάν επέλεξε κηρομπογιά, απλώστε στο σημείο αφρό ξυρίσματος και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε καλά.

Στην συνέχεια απλά καθαρίστε τον τοίχο σας με ένα διάλυμα από:

  • 1/2 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. καθαρή αμμωνία
  • 1/4 φλ. μαγειρική σόδα
  • 3-4 λίτρα ζεστό νερό

creative childrenΑνακατέψτε σε ένα λεκανάκι τα παραπάνω υλικά και με ένα καθαρό σφουγγάρι ή μία κάλτσα (σε περίπτωση που ο τοίχος είναι σαγρε) δοκιμάστε την επίδραση του διαλύματος σε μία γωνίτσα, ώστε να βεβαιώθείτε ότι τι χρώμα που έχετε επιλέξει δεν αλλιώνεται. Στην συνέχεια, ξεκινήστε να καθαρίζετε τον τοίχο σας.

Υποσημείωση: Το παραπάνω διάλυμα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να πλένετε τον τοίχο εν γένει.