Τι αέρα αναπνέετε σπίτι σας;

Τι αέρα αναπνέετε σπίτι σας;

6 τρόποι να βελτιώσετε την ποιότητα αέρα που αναπνέει η οικογένειά σας

Όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στο χειμώνα, τόσο λιγότερος φυσικός αέρας εισέρχεται στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αέρας που υπάρχει στο εσωτερικό των σπιτιών είναι συχνά πολύ πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρίσκουμε φυσικούς και οικονομικούς τρόπους για να βελτιώνουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε εμείς και η οικογένειά μας. Ορίστε οι πιο αποτελεσματικοί.

1. Φυτά. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι απορροφούν μόνο διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο, στην πραγματικότητα, παγιδεύουν και τα τοξικά στοιχεία του αέρα, μετατρέποντάς τα σε ακίνδυνα σωματίδια.

2. Ανοιχτά παράθυρα. Αφήστε το φρέσκο αέρα να μπαίνει στο σπίτι σας καθημερινά. Ανοίγοντας έστω και δυο αντικριστά παράθυρα, ώστε να κάνουν ρεύμα, θα καταφέρετε να καθαρίσετε γρήγορα τον αέρα στο εσωτερικό τους σπιτιού σας.

3. Αλλαγή φίλτρων. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά τα φίλτρα του κλιματιστικού σας, ειδικά αν είναι απενεργοποιημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πολλά ανθυγιεινά στοιχεία, τα οποία βάζοντάς το σε λειτουργία θα απελευθερωθούν.

4. Αποφυγή τοξικών καθαριστικών προϊόντων και αποσμητικών χώρου. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίζετε τις επιφάνειες. Παρομοίως, τα περισσότερα αποσμητικά χώρου είναι γεμάτα χημικά. Αν θέλετε να αρωματίσετε το χώρο σας, μπορείτε να το κάνετε με αιθέρια έλαια.

5. Απαγόρευση καπνίσματος. Κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να ισχύει μόνο για τα μέλη της οικογένειας, αλλά και για τους καλεσμένους σας.

6. Προσοχή στα κεριά. Τα κεριά από παραφίνη αναδύουν τοξικό καπνό. Επιπλέον, τα περισσότερα κεριά που κυκλοφορούν είναι αρωματισμένα με χημικά στοιχεία που καλό θα ήταν να μην εισπνέετε. Προτιμήστε κεριά από κερί σόγιας ή μέλισσας.

Πηγή: Manamia