Η καθημερινότητά σας τότε και τώρα...

Απολαύστε τη νέα καθημερινότητα

Πριν νοσταλγήσετε τις παλιές συνήθειες πριν γίνετε γονείς, δείτε πόσο απολαυστική είναι η καθημερινότητα με το μικρό σας

Αν είστε νέοι γονείς αναμφίβολα θα πλέετε σε πελάγη ευτυχίας αλλά η αλήθεια είναι ότι μαζί με το νεογέννητο μωρό σας θα έρθουν και διάφορες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Τις στιγμές που θα πιάσετε τον εαυτό σας να νοσταλγεί τη ζωή πριν την εγκυμοσύνη, προσπαθήστε να δείτε με θετική ματιά τη νέα πραγματικότητα και να απολαύσετε τις καινούργιες χαρές της ζωής με το μικρό σας!

Κάποτε απολαμβάνατε τον ύπνο μέχρι αργά.Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Τώρα ο ύπνος μέχρι αργά και το χουζούρεμα στο κρεβάτι μοιάζουν με άπιαστο όνειρο. Ωστόσο, πλέον δεν είναι μόνο ότι μπορείτε να απολαύσετε τα ήσυχα πρωινά παίζοντας με το μωρό σας αλλά και θα διαπιστώσετε πως το βιολογικό σας ρολόι έχει ρυθμιστεί σε πιο ομαλούς ρυθμούς καθώς κοιμάστε νωρίτερα και ξυπνάτε συγκεκριμένη ώρα το πρωί.

Κάποτε επικρατούσε η τάξη στο σπίτι σας.Παραδεχτείτε όμως πως πλέον απολαμβάνετε όσο και εκείνο να αδειάζετε στο πάτωμα το κουτί με τα τουβλάκια και το δωμάτιο να γεμίζει χρώματα και ότι πλέον δεν σας ενοχλεί τόσο να υπάρχουν και μερικά ίχνη σκόνης. Άλλωστε η ενασχόληση με το μικρό σας δεν σας αφήνει και τόσο χρόνο για να είστε τόσο σχολαστικοί με την καθαριότητα!

Κάποτε βγαίνατε με τους φίλους σας.Αν σας πιάσει κάποια στιγμή νοσταλγία θα είναι προφανώς για τις εξόδους με φίλους όποτε σας έκανε κέφι. Και τώρα θα βγαίνετε φυσικά αλλά όχι με τους ίδιους ρυθμούς ή στα ίδια ακριβώς μέρη. Θυμηθείτε καλύτερα την όχι και τόσο ωραία αίσθηση της επόμενης ημέρας όταν το προηγούμενο βράδυ έχετε πιει και ξενυχτήσει και ίσως θα εκτιμήσετε τα βράδια που αντί για ξέφρενες εξόδους παίζετε με το μικρό σας ή χαλαρώνετε με τον σύντροφό σας όταν το μωρό σας κοιμάται. 

Κάποτε πηγαίνατε διακοπές στα πιο απίθανα μέρη. Δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε την ίδια συνήθεια, απλά τα μέρη αυτά θα πρέπει να είναι πλέον φιλικά για μωρά. Αν αποκλείσετε κάποιους αγαπημένους προορισμένους σκεφτείτε ότι θα ανταμειφθείτε από τις νέες εμπειρίες που θα ζήσετε στις πρώτες διακοπές με το μικρό σας, από το πρώτο μπάνιο μέχρι τα πρώτα του βηματάκια στη άμμο.

Κάποτε βλέπατε μόνο τηλεόραση για ενήλικες. Πλέον έχετε εντρυφήσει στην Πέπα και σε άλλα παιδικά που αγαπάει να βλέπει το παιδί σας. Ειδικά όταν το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν έχει τίποτα αξιόλογο, συνειδητοποιείτε πως ακόμα και τα ζωάκια που μιλάνε στην οθόνη έχουν το γούστο τους.

Κάποτε η γκαρνταρόμπα σας είχε περισσότερο στυλ.Τώρα όμως έχετε εστιάσει την προσοχή σας στα ρουχαλάκια του μικρού σας και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά και τόσο όμορφα ρούχα και αξεσουάρ που έχετε αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις τελευταίες τάσεις της μόδας για τα γυναικεία ρούχα.

Κάποτε βγαίνατε πιο συχνά ραντεβού με τον σύντροφό σας.Θα διαπιστώσετε όμως πως εξίσου απολαυστικό είναι να βγαίνετε όλοι μαζί σαν οικογένεια.

Κάποτε πηγαίνατε πιο συχνά γυμναστήριο. Τώρα αφενός ασκείστε πηγαίνοντάς το βόλτα με το καρότσι αφετέρου μπορείτε να δοκιμάσετε ελαφριά άσκηση στο σπίτι ενώ εκείνο παίζει ή ακόμα και να γυμναστείτε μαζί του. Έχει και αυτό την πλάκα του! Για περισσότερες ιδέες διαβάστε το άρθρο μας «Γυμναστείτε με το μωρό σας ».