Σημάδια ότι είστε πλέον μια έμπειρη μαμά

Πότε θα αποκτήσετε τον τίτλο της έμπειρης μαμάς;

7 σημάδια που δείχνουν πως η περίοδος μαθητείας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία

Αν τις πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο αναρωτιέστε για το πώς οι άλλες μαμάδες τα καταφέρνουν όλα "τόσο εύκολα, τόσο μαγικά, τόσο καλά και άνετα σαν να ήξεραν πώς να φροντίζουν ένα μωρό από πάντα" (όπως σας αφήνπυν να πιστεύετε τουλάχιστον) την ώρα που εσείς δυσκολεύεστε ακόμα και αγκαλιά να το κρατήσετε, σημαίνει πως έχετε ακόμα λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθείτε με τον νέο σας ρόλο. Και όταν λέμε "λίγο" πραγματικά το εννούμε, καθώς θα δείτε ότι θα ανταμειφθείτε με το «πτυχίο» της έμπειρης μαμάς πολύ σύντομα. Και για του λόγου το αληθές υπάρχουν 7 σημάδια που σας δείχνουν ότι τα έχετε καταφέρει περίφημα!

  1. Καταφέρνετε να κάνετε τα ψώνια σας χωρίς κόπο έχοντας ταυτόχρονα το μωρό σε σλινγκ στην αγκαλιά σας.Βγαίνετε από το σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και δεν χρειάζεστε βοήθεια ούτε περισσότερα από μερικά λεπτά για να τοποθετήσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου, καταφέρνετε να κάνετε σύγκριση τιμών στα ράφια του σούπερ μάρκετ σιγοτραγουδώντας στο μωρό σας το οποίο μεταφέρετε σε σλινγκ στην αγκαλιά σας και κοιτάζετε με αυτοπεποίθηση τις άλλες μαμάδες που συναντάτε, ξεχνώντας οριστικά το βλέμμα απελπισίας που ενδεχομένως είχατε πριν μερικές εβδομάδες γιατί δεν ξέρατε πώς να καθησυχάσετε το μωρό πληρώνοντας ταυτόχρονα στο ταμείο.
  2. Ξέρετε με ακρίβεια πού είναι καθετί σημαντικό στην τσάντα αλλαγής.Πλέον σχεδόν μηχανικά όπως ακριβώς βάζετε στην τσάντα το πορτοφόλι σας ή το σημειωματάριό σας, τοποθετείτε στην τσάντα αλλαγής  ή και στη δική σας τσάντα τα βασικά αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την έξοδο από το σπίτι με το μωρό, δηλαδή τις πάνες και τα μαντιλάκια καθαρισμού. Έχετε πλέον την εμπειρία και ξέρετε πως αν το μωρό σας αρχίζει να διαμαρτύρεται επειδή έχει λερωθεί  και εσείς δεν έχετε να το αλλάξετε, υπάρχει πρόβλημα.
  3. Μπορείτε να του αλλάζετε πάνα ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Εκείνες οι ημέρες που κοιτούσατε μία την πάνα και μία το μωρό, σκεπτόμενη πώς να ξεκινήσετε ή που κάνατε υπερβολικά αργές και προσεκτικές κινήσεις για να το αλλάξετε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η αλλαγή πάνας είναι παιχνιδάκι και δεν απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας. Μια χαρά τα καταφέρνετε λοιπόν μιλώντας ταυτόχρονα στο τηλέφωνο.
  4. Θηλάζετε πιο ελεύθερα. Φυσικά δεν εννοούμε πως αν δεν θηλάσετε δημόσια σημαίνει πως δεν είστε έμπειρη μαμά. Απλά μετά από μερικές εβδομάδες πιθανόν να σας είναι πιο εύκολο να θηλάσετε μπροστά στους δικούς σας ανθρώπους χωρίς να νιώθετε περίεργα επειδή δεν μπορείτε να ελέγξετε το στήθος σας ή το κεφαλάκι του μωρού.   
  5. Μπορείτε να φέρετε εις πέρας λεπτοδουλειές του τύπου κόβω τα νύχια του ή χρησιμοποιώ θερμόμετρο για θερμομέτρηση στο ορθό. Πριν δεν θέλατε ούτε να το σκέφτεστε και αν τελικά αναγκαζόσασταν να κάνετε τα παραπάνω τα χέρια σας έτρεμαν τόσο που πιστεύατε ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρετε. Αλλά να που τελικά και σε αυτά είστε πλέον ειδική!
  6. Μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας μαζί με άλλα πράγματα.Στην αρχή ευχόσασταν να είχατε δύο ζευγάρια χέρια για να το  κρατάτε στην αγκαλιά σας με ασφάλεια αλλά και κάποιον να σας οδηγεί στο δρόμο γιατί σκέψεις του τύπου “αν σκουντουφλήσω;”, “αν μου πέσει το μωρό;”,  “αν δεν αισθάνεται αρκετά άνετα;” τριβέλιζαν το μυαλό σας. Τώρα μπορείτε να υπερηφανευόσαστε ότι το κρατάτε με το ένα χέρι και με το άλλο κουβαλάτε άλλα πράγματα, ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου και του σπιτιού, πίνετε καφέ, μιλάτε στο τηλέφωνο.
  7. Δεν χρειάζεστε ομάδα βοήθειας για να το κάνετε μπάνιο.Αναμφίβολα θα διασκεδάζετε στη θύμηση εκείνης της περιόδου που επιστρατεύατε μια ολιγομελή ομάδα βοήθειας για  να συμμετέχει στο καθιερωμένο μπανιάρισμα του μωρού σας, άλλος για να το κρατάει, άλλος για να το λούζει, άλλος για να φέρνει το μπουρνούζι. Τώρα που καταφέρνετε ως διά μαγείας να το κάνετε μπάνιο μόνη σας, είστε πια 100% σίγουρη ότι η περίοδος μαθητείας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.