Η ενέργεια ρέει εκεί που η προσοχή επικεντρώνεται!

Η ενέργεια ρέει εκεί που η προσοχή επικεντρώνεται!

Αυτός είναι ο τρόπος να πετύχετε ταχύτερα τους στόχους σας

Σκεφτείτε πως θέλετε να πάτε στο μανάβικο και έχετε φτιάξει μία λίστα με όσα θέλετε: κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μπανάνες, κεράσια και πεπόνι. Αναρωτηθείτε τώρα τι θα συμβεί εάν πείτε στον μανάβη, όχι όσα θέλετε να αγοράσετε, αλλά όσα δεν θέλετε.

-Κύριε Γιώργο, μη μου βάλεις σκόρδα, φράουλες, άνηθο, αβοκάντο, μελιτζάνες, μαϊντανό, τομάτες, δυόσμο, καρπούζι, μήλα, πορτοκάλια…

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ναι, πιθανόν να καταφέρετε να αποκτήσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν αλλά θα σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο!

Το ίδιο συμβαίνει με τις επιθυμίες και τους στόχους μας. Αντί, λοιπόν, να απαριθμείτε όσα δεν θέλετε από την ζωή, είναι καλύτερο να ζητάτε όσα θέλετε να αποκτήσετε. Αντί να λέτε «δεν θέλω να ζω μέσα στο άγχος», πείτε «θέλω να νιώθω πιο ήρεμη». Αντί να λέτε «δεν θέλω να μαλώνετε», πείτε «θέλω να φέρεστε μεταξύ σας με αγάπη και σεβασμό». Αντί να λέτε «δεν θέλω να δουλεύω συνεχώς», πείτε «θέλω ελεύθερο χρόνο να απολαμβάνω την ζωή μου με την οικογένεια και τους φίλους μου».

Αυτή η μικρή αλλαγή θα κάνει ουσιαστική διαφορά στην ζωή σας, λόγω του ότι το μυαλό λειτουργεί κυρίως με εικόνες. Εάν πείτε στον εαυτό σας «μην σκέφτεσαι πορτοκάλια, μην σκέφτεσαι πορτοκάλια, ό,τι και να γίνει μην σκεφτείς πορτοκάλια», το σίγουρο είναι πως στο μυαλό σας θα σχηματιστεί η εικόνα πορτοκαλιών.

Η ενέργεια ρέει εκεί που η προσοχή επικεντρώνεται!