Πώς να ξυπνάς ευκολότερα το πρωί

Πώς να ξυπνάς ευκολότερα το πρωί

Ξέχνα το snooze button και ακολούθησε αυτά τα μικρά μυστικά για να γίνεις πρωινός τύπος.

Όταν το ξυπνητήρι σου παύει να είναι το κλάμα του μωρού, τότε το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο. Όταν, με άλλα λόγια, παύεις να έχεις έναν λόγο να «πεταχτείς» από το κρεβάτι σου, τότε το κουμπί της «αναβολής» στο ξυπνητήρι γίνεται ο καλύτερός σου φίλος;

Το αποτέλεσμα αυτού όμως είναι να ξεκινάει η ημέρα σου με άγχος. Άγχος για να ξυπνήσεις τα παιδιά, άγχος για να ετοιμάσεις το πρωινό και το κολατσιό, άγχος για το αν θα προλάβετε το σχολείο κοκ. Για να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα και να ξεκινάτε την ημέρα σας πιο ευχάριστα, ακολουθήστε τα παρακάτω μικρά μυστικά.

  1. Άφησε τα πατζούρια ανοιχτά. Επέτρεψε, δηλαδή, στο πρωινό φως να μπει στο δωμάτιο και να σε θέσει σε…λειτουργία.
  2. Τοποθέτησε το ξυπνητήρι μακριά. Εάν είσαι αναγκασμένος να σηκωθείς για να το απενεργοποιήσεις, τότε είσαι πολλά βήματα μακριά από το να ξαναπέσεις στο κρεβάτι.
  3. Εάν για ξυπνητήρι χρησιμοποιείς το κινητό σου, δοκίμασε να βάλλεις ως ήχο αφύπνισης κάποια αγαπημένα τραγούδια (διαφορετικά για κάθε ημέρα της εβδομάδας, ώστε να μην βαρεθείς). Εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, απλά προσπάθησε να μην βάλεις τίποτα το ενοχλητικό. Δεν είναι ωραίο να ξεκινά η ημέρα σου με νεύρα!
  4. Σκέψου το πρωινό. Προγραμμάτισε από την προηγούμενη ημέρα ένα θελκτικό πρωινό γεύμα για το οποίο θα ανυπομονείς. Φτιάξτε, για παράδειγμα, μείγμα για pancakes ή κρέπες και βάλτο στο ψυγείο.pancakes-miam-miam
  5. Άνοιξε τα παράθυρα/τις μπαλκονόπορτες. Άσε τον αέρα να μπει στο δωμάτιο, πάρε βαθιές ανάσες, τέντωσε το σώμα σου ώστε να το ενεργοποιήσεις και κατόπιν φτιάξε το κρεβάτι. Το τελευταίο είναι σημαντικό, μιας και ένα όμορφα στρωμένο κρεβάτι μας απωθεί από το να ξαπλώσουμε και να το χαλάσουμε.
  6. Κάνε όποια δουλειά μπορείς από το προηγούμενο βράδυ: διάλεξε τα ρούχα σου, βάλε νερό-φίλτρο-καφέ στην καφετιέρα, ετοίμασε το κολατσιό. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ξεκινά η ημέρα σου με μια ατέλειωτη “todolist” που δεν μπορεί παρά να σου χαλάει την διάθεση.