Πώς να διπλώνετε τα ρούχα σας για να πιάνουν λιγότερο χώρο

Πώς να διπλώνετε τα ρούχα σας για να πιάνουν λιγότερο χώρο

Η μέθοδος KonMari υπόσχεται να εξοικονομήσει χώρο στην ντουλάπας σας και την βοηθά να είναι πάντα οργανωμένη!

Υπάρχουν κάποια βιβλία που απλά αλλάζουν την ζωή μας. Ένα από αυτά είναι και το «The Life-Changing Magic of Tidying Up» της Marie Kondo, η οποία έχει δημιουργήσει μία ολόκληρη μέθοδο στην απλούστευση, την οργάνωση και την αποθήκευση.

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο μόλις ήρθαν σε επαφή με την επαναστατική μέθοδο KonMari ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν, κάνοντας την ζωή τους ευκολότερη. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλά καταστήματα, που βρήκαν τρόπο να έχουν πάντοτε τα ρούχα τους καλοδιπλωμένα και με εντυπωσιακή παρουσίαση.

Στην ουσία, πρόκειται για μία μέθοδο που αντλεί την έμπνευσή της από την ιαπωνική φιλοσοφία και απαιτεί να ισιώνετε τις καμπύλες των ρούχων σας, ώστε να πετύχετε το τέλειο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα που απαιτεί η κάθετη –ναι καλά ακούσατε-η κάθετη τακτοποίησή τους.

Λειτουργεί καλύτερα σε μικρές ντουλάπες με πολλά συρτάρια και βάζει τέλος στην ακαταστασία που συνεπάγεται το να προσπαθείτε να βρείτε το πουλόβερ εκείνο που ξέρετε ότι έχετε αλλά δεν θυμάστε που το έχετε στοιβάξει. Ακόμα, είναι μια πολύ καλή λύση εξοικονόμησης χώρου όταν πρέπει να ταξιδέψετε με μικρή βαλίτσα.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό video για το πώς να διπλώνετε τις μπλούζες σας. Βρείτε μια playlist και με τα άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας εδώ.