Προετοιμασία με ταχύτητα... μαμάς!

Προετοιμασία με ταχύτητα μαμάς!

Συμβουλές εύκολης και γρήγορης προετοιμασίας για να είστε μια περιποιημένη μαμά όταν βγαίνετε από το σπίτι

Η φροντίδα των παιδιών, οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι δουλειές του σπιτιού, ο χρόνος που θέλετε να περάσετε με την οικογένειά σας, οι κοινωνικές σας συναναστροφές… Μέσα σε όλα αυτά πόσο χρόνο βρίσκετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας; Προφανώς ελάχιστο! Επειδή όμως θέλετε να είστε περιποιημένη όταν, λόγου χάρη, φεύγετε από το σπίτι για το γραφείο ή για οπουδήποτε αλλού, χρειάζεται απλά να εξασκηθείτε στην ταχύτητα και στις έξυπνες λύσεις για να ετοιμάζεστε χωρίς να δαπανάτε πολύτιμο χρόνο από το γεμάτο 24ωρό σας.

Προγραμματίστε για την επόμενη ημέρα. Προετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε το επόμενο πρωί, την τσάντα σας και κάντε μπάνιο πριν κοιμηθείτε. Έτσι θα αποφύγετε να τρέχετε πανικόβλητη το πρωί προσπαθώντας να ετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο και τον εαυτό σας για τη δουλειά.

Θέστε προτεραιότητες.Υποσχεθείτε λόγου χάρη στον εαυτό σας ότι τουλάχιστον θα βγαίνετε από το σπίτι έχοντας χτενίσει τα μαλλιά σας, έχοντας πλυθεί και έχοντας βάλει την κρέμα ημέρας σας. Καλό είναι να τηρείτε κάποια βασικά για να γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεστε τουλάχιστον για αυτά.

Απλοποιήστε τη διαδικασία. Κόψτε τα μαλλιά σας με τέτοιον τρόπο ώστε να τα χτενίζετε και να τα στεγνώνετε εύκολα. Έχετε ρούχα που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους και ελάχιστα αξεσουάρ. Βάψτε τα μάτια σας και βάλτε lipglossγια φρεσκάδα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ολοκληρωτικό μακιγιάζ προσώπου. Και με απλά πράγματα μπορείτε να είστε εξίσου κομψή.

Εργασία για τον δρόμο.Εάν είστε συνοδηγός, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο στο αυτοκίνητο  για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, π.χ. για να χτενίσετε τα μαλλιά σας ή για να βάλετε make-up.

Αναθεωρήστε τα πράγματα. Μήπως τα μαλλιά σας είναι εξίσου όμορφα όταν τα πιάνετε αλογοουρά; Ή μήπως δεν είναι απαραίτητο να τα λούζετε καθημερινά; Μήπως είστε εξίσου όμορφη όταν βγαίνετε έξω χωρίς ίχνος μακιγιάζ;

Απασχολήστε ταυτόχρονα τα παιδιά σας. Όσο ετοιμάζεστε αφήστε το μικρό σας να μπουσουλάει στο δωμάτιο έχοντας ασφαλίσει τον χώρο από ενδεχόμενους κινδύνους. Όσο ντύνεστε βάλτε το μικρό σας στο πάρκο του ή δώστε του ένα αγαπημένο παιχνίδι για να απασχοληθεί.

Μειώστε τον χρόνο προετοιμασίας. Έχετε συγκεντρωμένα σε ένα σημείο όσα χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε (βούρτσες, οδοντόβουρτσα, αξεσουάρ, μακιγιάζ) και αν δεν προλαβαίνετε πάρτε ένα γρήγορο πρωινό στο αυτοκίνητο.

Ζητήστε βοήθεια. Ζητήστε από τον σύντροφό σας ή από το πρωτότοκό σας (εάν το επιτρέπει η ηλικία του) να προσέχει το μωρό όσο ετοιμάζεστε.

Μην ανησυχείτε! Δεν χρειάζεται να είστε ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας ή να είστε βαμμένη στην εντέλεια για να είστε όμορφη. Προτεραιότητά σας άλλωστε είναι να είστε η καλύτερη μαμά του κόσμου και αυτό σίγουρα δεν εξαρτάται από την εμφάνισή σας!