Μυστικά που θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σας

Μυστικά που θα αυξήσουν τον μεταβολισμό σας

Αυξήστε τον μεταβολισμό σας με 10 έξυπνους τρόπους και χάστε βάρος

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε εξαντλητικές δίαιτες, που θα σας φέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα, για να χάσετε βάρος ή για να διατηρήσετε την σιλουέτα σας. Αρκεί να ασκήστε, να εντάξετε στη διατροφή σας υγιεινές τροφές και να καταπολεμήσετε το άγχος στοχεύοντας στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού σας. Μοιραζόμαστε μαζί σας 10 συμβουλές για να παραμείνετε σε φόρμα και να επιστρέψετε στα κιλά που είχατε πριν την εγκυμοσύνη σας!

  1. Αερόβιες ασκήσεις. Δώστε έμφαση στις αερόβιες ή καρδιαγγειακές ασκήσεις και κυρίως στο τρέξιμο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το απλό περπάτημα. Για να αυξήσετε τον ρυθμό μεταβολισμού συνδυάστε τρέξιμο και περπάτημα για 20 με 30 λεπτά συνολικά, περπατώντας για 2 λεπτά και μετά τρέχοντας για 1 λεπτό.  Θα διαπιστώσετε πως με αυτή την άσκηση θα κάνετε καλύτερες καύσεις ακόμα και όταν δεν κινήστε.
  2. Καταναλώνετε υγιεινά λιπαρά. Δεν χρειάζεται να αποφύγετε όλα τα λιπαρά για να χάσετε κιλά. Αρκεί να καταναλώνετε τροφές πλούσιες στα «καλά» λιπαρά οξέα, όπως τα ω-3 και τα μονοακόρεστα λιπαρά. Τροφές που περιέχουν τα παραπάνω είναι το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι καθώς και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί.
  3. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Οι τροφές αυτές ενισχύουν τον μεταβολισμό, διατηρούν τη μυϊκή μάζα και μειώνουν το αίσθημα της πείνας, ειδικά ανάμεσα στα γεύματα. Προτιμήστε λοιπόν να εντάξετε στη διατροφή σας κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό χωρίς λίπος, αυγά (ειδικά το ασπράδι) και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.
  4. Επιλέξτε πράσινα σκουρόχρωμα λαχανικά. Τα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, ενισχύουν τον μεταβολισμό αφού αυξάνουν την καύση λίπους. Παράλληλα είναι εφοδιασμένα με σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός.
  5. Τρώτε περισσότερα καυτερά. Και αυτό γιατί οι πιο σύγχρονες μελέτες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση καυτερών φαγητών αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να καίει λίπος. Λέγεται ότι η χημική ένωση καψαϊκίνη, που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, που βοηθάει στην γρηγορότερη καύση του λίπους.
  6. Ένα μήλο την ημέρα…Το «μαγικό» φρούτο, που δεν είναι άλλο από το μήλο, είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού, στη μείωση της πείνας και στη βελτίωση της διαδικασίας της πέψης.
  7. Κάντε βασικό σας ρόφημα το πράσινο τσάι.Η ουσία που περιέχει το πράσινο τσάι, η κατεχίνη, αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού. Παράλληλα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες.
  8. Πίνετε πολύ νερό. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα ή περισσότερα ανάλογα και με το πόσο ασκήστε, μπορούν να αυξήσουν θεαματικά τον ρυθμό μεταβολισμού του οργανισμού. Αν δυσκολεύεστε να πίνετε πολύ νερό, αλλάξτε τη γεύση του προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι ή δοκιμάστε φυσικό ανθρακούχο νερό.
  9. Αποφύγετε να τρώτε πολύ αργά το βράδυ. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αποφύγετε εντελώς τα γεύματα λίγες ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Όταν κοιμόμαστε, ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται με αποτέλεσμα να μετατρέπει την τροφή σε λίπος. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε αργά το βράδυ δυσκολεύονται να χάσουν βάρος σε σχέση με εκείνους που τρώνε νωρίτερα, ακόμα και αν καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες.
  10. Καταπολεμήστε το άγχος.Το άγχος παχαίνει! Γιατί όταν τα επίπεδα άγχους είναι υψηλά, ο οργανισμός τείνει να αποθηκεύει λίπος για τις δύσκολες στιγμές που έρχονται. Επομένως προσπαθήστε να αποβάλλετε το άγχος, με ασκήσεις χαλάρωσης και γυμναστική.