Μυστικά για ενυδατωμένα μαλλιά

Μυστικά για ενυδατωμένα μαλλιά

Φυσικές συνταγές και μυστικά διατροφής για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα στα μαλλιά σας

Αντί να αλλάζετε διαρκώς σαμπουάν, conditioner και να δοκιμάζετε όλες τις κρέμες μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα στα μαλλιά σας, δοκιμάστε να εφαρμόσετε πιο φυσικές συνταγές και να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την προσπάθειά σας!

Φυσική ενυδάτωση και προστασία

  1. Ζεστό λάδι. Ζεστάνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι, απλώστε στα μαλλιά σας (εκτός από τις ρίζες), αφήστε το για μισή ώρα, λουστείτε και ξεβγάλτε καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι αμυγδάλου ή συνδυασμό των παραπάνω.
  2. Μέλι. Αναμείξτε μισή κούπα μέλι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε καλά.
  3. Ξύδι. Ανακατέψτε σε ένα βαποριζατέρ μισή κούπα ξύδι και 2 κούπες νερό και απλώστε τα στην τρίχα και στις ρίζες αφού έχετε λουστεί. Αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε καλά. 
  4. Αυγό με γιαούρτι.Αναμείξτε ένα αυγό και μια κούπα γιαούρτι, εφαρμόστε το σε στεγνά μαλλιά, αφήστε το για μισή ώρα βάζοντας και ένα σκουφί μπάνιου και στη συνέχεια λουστείτε.
  5. Λάδι, ξύδι και αυγό. Θα χρειαστείτε δύο κρόκους αυγού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Ανακατέψτε μείγμα καλά, εφαρμόστε το σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά πριν λουστείτε.
  6. Μπανάνα. Λιώστε μια γινομένη μπανάνα, προσθέστε στον πολτό ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά για μισή ώρα πριν τα λούσετε.
  7. Αβοκάντο. Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο, μια γινωμένη μπανάνα και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Εφαρμόστε σε στεγνά μαλλιά για 30 λεπτά και μετά λουστείτε.
  8. Αβοκάντο και αυγό. Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο, 1 αυγό και 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά, αφήστε το 30 λεπτά και μετά λουστείτε.
  9. Αλόη. Μετά το λούσιμο εφαρμόστε ¼ της κούπας gelαλόης και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε καλά.
  10. Μπύρα. Ανακινήστε ένα μικρό κουτάκι μπύρα για να μειώσετε το αλκοόλ και χύστε τη στα μαλλιά σας αφού τα έχετε λούσει. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά.

Σωστή διατροφή

Πίνετε πολύ νερό και φροντίστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β7 (καρότα, αμύγδαλα, καρύδια, αυγά), λιπαρά ψάρια (σολομό, σκουμπρί), ξηρούς καρπούς, καλές πρωτεΐνες (ψάρι, αυγά, ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας), αγγούρι, σέλινο, πιπεριές, καρότα, ντομάτες, λιναρόσπορο που ενυδατώνει το δέρμα και τα μαλλιά και να μειώσετε την καφεΐνη καθώς εμποδίζει την απορρόφηση βασικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Καθημερινή φροντίδα

  • Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά χωρίς τη χρήση σεσουάρ όσο πιο συχνά μπορείτε.
  • Αποφύγετε τα προϊόντα styling όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε τις βαφές.
  • Φροντίστε να τα κόβετε συχνά.
  • Χρησιμοποιήστε βούρτσα με φυσική και όχι πλαστική τρίχα.
  • Αποφύγετε τα σαμπουάν και τα conditioner με μεγάλη περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες. 

Πατήστε εδώ για να κάνετε ένα διαγνωστικό test για τα προϊόντα που ταιριάζουν στα μαλλιά σας