Μην αφήσετε την αϋπνία να σας βγάλει knock out!

Πώς να μην αφήσετε την αϋπνία να σας βγάλει knock out!

Όταν οι ώρες που κοιμάστε τα βράδια μειώνονται επικίνδυνα, ανακαλύψτε τρόπους για να εφοδιαστείτε με ενέργεια

Δεν κοιμάστε καλά ή μήπως δεν κοιμάστε σχεδόν καθόλου; Είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά τους πρώτους μήνες με το νεογέννητο ή και αργότερα αν το μικρό σας είναι δύσκολο στον ύπνο. Για να αντεπεξέλθετε όμως στις καθημερινές υποχρεώσεις θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια tricks που θα σας χαρίσουν αρκετές δόσεις ενέργειας.

Ακολουθήστε μια ρουτίνα γύρω από τον ύπνο. Όπως ακριβώς το μικρό σας χρειάζεται μια ρουτίνα για τον ύπνο, έτσι και εσείς θα την βρείτε ιδιαίτερα βοηθητική, ειδικά αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι και δεν κλείνετε μάτι από το άγχος (μην ξυπνήσει το μωρό σας, πώς θα προλάβετε να τα κάνετε όλα αύριο, μήπως δεν καταφέρετε να κοιμηθείτε κ.λπ.). Η ρουτίνα είναι σημαντική για να στείλετε το μήνυμα στον οργανισμό σας ότι είναι ώρα να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Κάντε ένα ντους, βάλτε μια ενυδατική κρέμα προσώπου και σώματος και στην συνέχεια φάτε ένα μικρό σνακ. Επιλέξτε μπανάνα ή μερικές φέτες γαλοπούλα σε ένα κρακεράκι, γιατί περιέχουν το αμινοξέο τρυπτοφάνη, που βοηθά στη γρηγορότερη χαλάρωση.

Δημιουργήστε το ιδανικό περιβάλλον.Διατηρήστε χαμηλά τα φώτα στο δωμάτιο και μια άνετη θερμοκρασία. Φροντίστε να έχετε φρέσκα σεντόνια και κουβέρτα ή πάπλωμα που μοσχοβολά.

Αφήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές εκτός δωματίου. Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι είναι καλύτερο να διαβάσετε ένα βιβλίο παρά να ανοίξετε την τηλεόραση ή να χρησιμοποιήσετε το tablet για να χαζέψετε στο Facebook.Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη της τηλεόρασης και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μειώνουν την μελατονίνη, μια σημαντική ορμόνη που επιφέρει και ελέγχει τον ύπνο αλλά και τον κύκλο της αφύπνισης.

Ετοιμάστε ένα καλό πρωινό. Μετά από μια νύχτα αϋπνίας, είναι σημαντικό να φάτε ένα καλό πρωινό, που θα σας εφοδιάσει με πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, που απελευθερώνουν αργά ενέργεια. Μια καλή επιλογή είναι μούσλι με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, η ομελέτα ή φρυγανιές ολική άλεσης με μέλι για να ξυπνήσετε και να παραμείνετε για ώρες χορτάτη. 

Αποφύγετε τα γλυκά.Μπορεί η ζάχαρη να σας «ανεβάσει» προσωρινά αλλά γρήγορα θα νιώσετε εξαντλημένη και την κούραση να επιτίθεται.

Δοκιμάστε να πάρετε έναν υπνάκο μικρής διάρκειας όταν κοιμάται το μωρό σας.Βάλτε το ξυπνητήρι στα 20 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να νιώσετε ξεκούραστη, γιατί αν κοιμηθείτε παραπάνω το πιθανότερο είναι να είστε σαν αποχαυνωμένη. Αν είστε στη δουλειά, καθίστε για 5 λεπτά σε ένα ήσυχο σημείο και πάρτε βαθιές ανάσες.