Κανένας ηλικιωμένος μόνος αυτά τα Χριστούγεννα

Κανένας ηλικιωμένος μόνος αυτά τα Χριστούγεννα

Το νέο τηλεοπτικό σποτ του John Lewis μιλά κατευθείαν στην καρδιά μας!

Υπάρχει μια διαφήμιση που στοιχειώνει το μυαλό μου τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Μια γλυκιά γιαγιά έχει χτενιστεί, έχει στολιστεί και περιμένει τα παιδιά της να περάσουν να τη πάρουν για να κάνουν όλοι μαζί γιορτές. Οι ώρες περνούν και εκείνη λέει:

«Δεν θυμάμαι τι ώρα είπαν πως θα περάσουν να με πάρουν; Θα περάσουν;»

Και μένει εκεί, ακίνητη, καρτερική, καθισμένη στην καρέκλα της και περιμένει τα παιδιά και τα εγγόνια της που δεν θα έρθουν.

Κάθε φορά που την έβλεπα δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, ενώ υπάρχουν φορές που την θυμάμαι και αυτόματα βουρκώνω. Κάτι τρέχει με τα ρυτιδωμένα πρόσωπα των ανθρώπων που με κάνουν να λυγίζω. Θέλω να βγω στον δρόμο και να αρχίζω να κατσαδιάζω (στην καλύτερη) όλους αυτούς που παρατούν τους ηλικιωμένους στην μοίρα τους γιατί «τους κουράζουν», «τους κάνουν να βαριούνται», «τους μυρίζουν γεροντίλα», «τους είναι βάρος» κοκ.

Κι αν υπάρχει μια διαφήμιση με το μήνυμα της οποίας θα συμφωνήσω απόλυτα είναι εκείνη του βρετανικού πολυκαταστήματος John Lewis. Το νέο τηλεοπτικό σποτ ονομάζεται Man On the Moon και αποτελεί μια ωδή στην μοναξιά της τρίτης ηλικίας.

Μιλάει για την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που μέσα από το οικογενειακό τηλεσκόπιο εντοπίζει έναν ηλικιωμένο άντρα στο φεγγάρι. Τον παρακολουθεί να κάθεται ολομόναχος και βάζει στόχο να στείλει κάτι στο φεγγάρι, ώστε να του δείξει πως κάποιος στην γη τον σκέφτεται.

Κανένας ηλικιωμένος μόνος, λοιπόν! Ούτε φέτος τα Χριστούγεννα ούτε ποτέ!

Δείτε το σποτ!