Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε σαν μωρό!

Φάτε σαν μωρό για να χάσετε βάρος

Ακολουθήστε τις διατροφικές συνήθειες του μικρού σας και δείτε το σώμα σας να επανέρχεται στο φυσιολογικό του βάρος.

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορες πρωτοποριακές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη και μόνιμη απώλεια βάρους. Πρωτεϊνικές δίαιτες, δίαιτες αποκλειστικές με φρούτα ή λαχανικά, δίαιτες που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, όπως ο διάβολος το λιβάνι, και ούτω καθεξής. Μία διατροφή, όμως, που δεν είναι ισορροπημένη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε προβλήματα υγείας, άλλοτε απλά κι άλλοτε πολύ πολύ σοβαρά.

Εάν, λοιπόν, προσπαθείτε να χάσετε βάρος γιατί δεν γυρίζετε στην αρχή της ζωής σας; Γιατί, με άλλα λόγια, δεν δοκιμάζετε να φάτε σαν μωρό; Με αυτό, φυσικά, δεν εννοούμε να καταναλώσετε φρουτόκρεμες και αλεσμένο κρέας με λαχανικά, αλλά να υιοθετήσετε τις διατροφικές συνήθειες του μωρού σας. Πιο αναλυτικά:

1.Φάτε μόνο όταν πεινάτε. Τα μωρά, όταν δεν πεινούν, σφαλίζουν τα χείλη, κουνάνε το κεφάλι αριστερά δεξιά και δεν σταματούν να αρνούνται μέχρι το κουτάλι να υποχωρήσει ή μέχρι το φαγητό να βρεθεί στον τοίχο. Αντίθετα, οι μαμάδες τρώνε ακόμα κι αν έχουν σκάσει, ειδικά όταν είναι κουρασμένες, στρεσαρισμένες ή βαριούνται.

shutterstock 740169162.Σταματήστε μόλις χορτάσετε. Τα μωρά τρώνε αργά και σταματούν αμέσως μόλις νιώσουν πως χόρτασαν. Από την άλλη, οι μαμάδες τρώνε γρήγορα και άτσαλα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να συνειδητοποιήσουν πως χόρτασαν ή, ακόμα κι αν το καταλαβαίνουν, αισθάνονται πως πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουν τον «στόχο», δηλαδή να αδειάσουν το πιάτο.

3.Φάτε τακτικά και μικρές ποσότητες. Τα μωρά γευματίζουν μικρές ποσότητες και σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε αντίθεση με τις μαμάδες που μπορεί να φάνε μία φορά την ημέρα, συνήθως το βράδυ. Μάλιστα, νιώθοντας πως ουσιαστικά έχουν υποσιτιστεί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού για να αναπληρώσουν το κενό. Με τον τρόπο αυτό, όμως, αποδυναμώνουν τον μεταβολισμό τους, ενώ οι μακρές περίοδοι ασιτίας αναγκάζουν τον οργανισμό να αποθηκεύσει τις θερμίδες ως λίπος.

4.Καταναλώστε μόνο τα καλύτερα. Τα μωρά για την ανάπτυξή τους έχουν ανάγκη θρεπτικό και υγιεινό φαγητό και, μάλιστα, από την πιο αγνή πρώτη ύλη. Έτσι, το διαιτολόγιό τους περιλαμβάνει ισορροπημένες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και κρέατος (τις περισσότερες φορές βιολογικά) και από υγρά πολύ νερό και γάλα. Εάν, λοιπόν, για το παιδί σας θεωρείτε τις παραπάνω ως τις καλύτερες επιλογές, γιατί εσείς να γεμίζετε το σώμα σας με τηγανιτά, junk food, γλυκά και αναψυκτικά;