Γιατί πρέπει να βουρτσίζετε το σώμα σας

Γιατί πρέπει να βουρτσίζετε το σώμα σας

Τα οφέλη που μπορεί να σας αποφέρει το καθημερινό βούρτσισμα του σώματος

Όλες μας έχουμε τα δικά μας τελετουργικά ομορφιάς! Άλλες απλώνουμε λάδια στο σώμα και τα μαλλιά μας, άλλες κάνουμε απολέπιση και βάζουμε μάσκες και άλλες επιλέγουμε μυρωδάτες κρέμες και αρώματα που μας φτιάχνουν την διάθεση και μας κάνουν να αισθανόμαστε θεές. Πόσες, όμως, από εμάς βουρτσίζουμε το σώμα μας;

Το καθημερινό στεγνό βούρτσισμα του σώματος  ανοίγει τους πόρους και απολεπίζει το δέρμα, αφήνοντάς το λαμπερό, λείο και απαλό. Ακόμη, διεγείρει το λεμφικό σύστημα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος επιταχύνοντας την αποβολή των τοξινών. Επιπλέον, το βούρτσισμα του σώματος μπορεί να λειάνει τις περιοχές με επιπλέον πάχος, το οποίο σε συνδυασμό με τα παραπάνω μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα.

vourtsisma swmatos2Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το καθημερινό βούρτσισμα του σώματος μπορεί να διευκολύνει την πέψη αλλά και να διεγείρει το νευρικό σύστημα. Plus bonus; Σου κάνει μασάζ και αισθάνεσαι υπέροχα! Τέλος, εάν το χρησιμοποιήσεις ως τρόπο διαλογισμού μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου και να νιώσεις πιο ήρεμος, χαρούμενος και αισιόδοξος.

Πως γίνεται

Επιλέξτε μια βούρτσα από φυσική τρίχα, η οποία θα είναι πολύ πιο ήπια για το δέρμα σας.

Πριν μπείτε για μπάνιο, ξεκινήστε να βουρτσίζετε με μεγάλες κυκλικές ανοδικές κινήσεις με φορά προς την καρδιά.

Μην βουρτσίζετε το πρόσωπό σας, εκτός κι αν έχετε ειδική βούρτσα για το σημείο αυτό. Επίσης, αποφύγετε τις ευαίσθητες ή ερεθισμένες περιοχές.

Ασκείστε περισσότερη πίεση σε πόδια χέρια και οπίσθια και λιγότερη στον κορμό.

Όταν τελειώσετε το δέρμα σας θα πρέπει να έχει μια ελαφριά ροζ απόχρωση αλλά όχι να είναι πολύ κόκκινο ή ερεθισμένο.

Ολοκληρώστε την διαδικασία με ένα ντους για να ξεφορτωθείτε τις τοξίνες που απελευθερώθηκαν.

SOS Tips:

Είναι πολύ σημαντικό η βούρτσα να είναι από φυσική τρίχα, μιας και οι συνθετικές μπορούν να βλάψουν τα κύτταρά σας.

Σιγουρευτείτε ότι τόσο το δέρμα όσο και η βούρτσα είναι στεγνά, μιας η υγρασία δεν βοηθά στο να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα.

Η όλη διαδικασία καλό είναι να κρατήσει περισσότερα από 10 λεπτά.